Київ відзначатиме День Європи в Україні без естрадно-розважальної частини

image
14 Травня 2019, 17:21
Поділитися:

Цього року дата святкування Дня Європи – 18 травня – співпадає з річницею депортації кримських татар, тож офіційні заходи цьогоріч носитимуть інформаційно-просвітницький та культурно-мистецький характер, без традиційної естрадно-розважальної частини.

Про це повідомили у КМДА.

Темою прийдешнього Дня Європи визначено 1000-ліття від початку правління великого князя Київського Ярослава Мудрого, який зробив неоціненний вклад у консолідацію країн Європи.

Заходи пройдуть у новому форматі – у рамках 5-го Міжнародного фестивалю мистецтв «Anne de Kyiv Fest».

Як зазначили у столичній мерії, урочиста церемонія відкриття традиційно відбудеться на Михайлівській площі, участь у церемонії 17 травня візьмуть перші особи держави та міста, представники посольств держав-членів Європейського Союзу, кияни та гості міста.

«Хочу наголосити, що у суботу, 18 травня, ми обов’язково вшануємо подію, пов’язану із депортацією кримськотатарського народу. О 12:00 ми пропонуємо зробити хвилину мовчання на сцені на Михайлівській площі», – підкреслила заступник голови КМДА Марина Хонда.

Окрім того, на Михайлівській площі о 21:00 у пам’ять жертв геноциду кримськотатарського народу відбудеться спеціальний показ першого кримськотатарського художнього фільму «Хайтарма». А протягом дня на площі буде розміщено фотовиставку художниці-фотографа Зареми Ялибойлу «Людські Обличчя Депортації. Трагедія Кримських Татар 75 Років Поспіль».

Читайте також: 15 травня у Києві стартує е-голосування за проекти Громадського бюджету

Читайте також: У Києві цьогоріч у рамках програми «70/30» утеплять майже 100 будинків

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV