Експерт розповів, як боротимуться з фермерами, котрі застосовують заборонені отрутохімікати

image
14 Травня 2019, 15:17
Поділитися:

«В Україні 3 роки існував мораторій на проведення планових заходів державного нагляду і контролю у сфері господарської діяльності. Його скасовано рік тому, але, за час дії мораторію, фермери відчули певну безкарність».

Про це в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» розповів Генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Мінагрополітики України Микола Мороз.

«Нині, контроль та процедура реагування на звернення настільки забюрократизовані, що часто скарга може розглядатися тижнями, і коли контролюючі органи виїздлять з перевіркою, то токсичні препарати вже розвіялись. Тож мінагрополітики, спільно з правоохоронними органами, намагаються спростити дану процедуру аби мати можливість реагувати на скарги громадян миттєво», – розповів Микола Мороз.

 «Основною проблемою є несертифіковані препарати обробки рослин, але трапляються й випадки недотримання норм безпеки, скажімо, розпилення за межами допустимої відстані від жилих будинків», – сказав чиновник.  

«Крім того, Мінагрополітики об’єднались з митною службою та правоохоронцями і працюють над комплексом заходів, аби максимально прибрати з ринку контрабандні заборонені препарати», – додав він.

Читайте також: На часі будувати сміттепереробний завод, а не черговий полігон для відходів – голова правління «Київспецтранс»

Читайте також: Це сталося: Столичні дороги почнуть мити миючими засобами

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV