«Зелений гомін» на обласному зльоті переміг усіх

image
14 Травня 2019, 10:25
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Травень 14th, 2019

Бездольна Інна під час захисту своєї науково-дослідницької роботи

Два дні, з 10 по 11 травня, в Київському еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді та навчально-науковому інституті лісового і садово-паркового господарства Національного університету біоресурсів і природокористування України департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, Київським обласним та по місту Києву управлінням лісового та мисливського господарства й Комунальним закладом Київської обласної ради «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» проведено другий обласний зліт учнівських лісництв Київщини. Цього року участь у зльоті взяли 12 шкільних лісництв Київщини.

Переяславщину представляв колектив юних лісівників ЗОШ №2, яким опікується ДП «Переяслав-Хмельницьке лісове господарство». Це шкільне

Богдан Вєдєнєєв та Анастасія Одинець презентують роботу шкільного лісництва “Зелений гомін”

лісництво створене за ініціативи тодішніх директорів школи Олександра Гайвана та Переяслав-Хмельницького лісгоспу Валентина Рудницького у жовтні 2003 року. Його беззмінним керівником є вчителька біології Людмила Павлівна Кондратенко. За шістнадцять років у ньому змінилось кілька поколінь. Сьогодні до складу шкільного лісництва «Зелений гомін» входить 20 учнів.

Минулого року на першому обласному зльоті переяславці вибороли друге місце. Цьогоріч наші земляки досягли ще більшого успіху – вибороли перше загальнокомандне місце. Шкільне лісництво «Зелений гомін» представляли учні 9 класу Анастасія Одинець та Богдан Вєдєнєєв, а також учениця 11 класу Інна Бездольна. Наукова робота, захист якої провела під час фестивалю Інна, – «Фітопатологічне обстеження соснових насаджень ДП «Переяслав-Хмельницьке лісове господарство» в осередках їх масового всихання», – зайняла перше місце. Дівчина вдячна своєму керівникові Людмилі Кондратенко та працівникам держлісгоспу за допомогу в проведенні обстежень лісових масивів та написанні роботи. Члени журі конкурсу також високо оцінили виставку досягнень

Після перемоги. Зліва направо: Ірина Бездольна, Анастасія Одинець, Валентин Лінік, Антоніна Євтушенко та Богдан Вєдєнєєв

учнівського лісництва «Зелений гомін» та презентацію його діяльності, визнавши їх найкращими. Перше місце переяславська команда завоювала і у квесті «Дотик природи». Тож особливих труднощів у визначенні переможця обласного зльоту у організаторів не було. Окрім грамот та кубку, переможці отримали цінний подарунок – цифровий мікроскоп.

Два дні юні лісівники не лише змагались, для них було організована захоплююча екскурсія вечірнім Києвом та екоподорож Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді.

Разом із учнями радість перемоги розділили вчителька хімії ЗОШ №2 Антоніна Євтушенко та інженер охорони захисту лісу держлісгоспу Валентин Лінік, які супроводжували школярів на обласному зльоті.

Володимир Набок

 

Джерело: Вісник Переяславщини