14 травня парк «Перемога» оброблять від кліщів: зелені зони бажано не відвідувати

image
13 Травня 2019, 18:20
Поділитися:

Управління інфраструктури, ЖКГ і транспорту повідомляє про обробку парку «Перемога» від кліщів і просить три доби утриматися від відвідування зелених зон. Дезінсекцію проводитимуть поки що лише в парку «Перемога»: один раз 14 травня, другий – наприкінці літа. Обробка 200 тис. м кв «Перемоги» обійдеться місту в 100 тис.грн.

Як зазначено в повідомленні, щоб уберегти мешканців міста від укусів кліщів, 14 травня територію парку «Перемога» оброблять спецпрепаратами, тож броварчан просять утриматися від відвідування зелених зон протягом 72 годин після обробки. А також просять дотримуватися правил поведінки на оброблених ділянках. А саме: не заходити на траву та приділити особливу увагу гігієні відкритих частин тіла після відвідування паркової зони.

Сезон кліщів розпочався цього року вже наприкінці квітня, коли позначка термометра сягнула +18.  У столиці частину парків обробили спецпрепаратами ще наприкінці квітня, у Броварах це робити не поспішали. На початку травня екс-директор КП «Бровари-Благоустрій» Олександр Галицький журналістам «Трибуни» повідомив, що цього питання ще не вивчали і не проводили аналіз, із якою фірмою можна заключити угоду на оброблення парків. До того ж, на спецпрепарати немає коштів. Під час засідання виконкому 7 травня міський голова Ігор Сапожко зазначив, що питанням обробки парків від кліщів у Броварах керує управління будівництва, ЖКГ, інфраструктури і транспорту, хоча КП «Бровари-Благоустрій» залишається балансоутримувачем «Перемоги». У свою чергу начальниця УБЖКГІТ Світлана Решетова зазначила, що питання обробки парків від кліщів було внесено в заходи Програми з озеленення м. Бровари і кошти на це передбачено. Наразі заключено угоду зі столичним підприємством, яке займається безпосередньо дезінсекцією парків. Позаяк погодні умови (дощі) не дозволяли провести обробку на початку травня, тож заплановано провести її найближчим часом.

Уже за тиждень на офіційній сторінці УБЖКГІТ у FB з’явилося відповідне повідомлення. У свою чергу журналістам «Трибуни» Світлана Решетова розповіла, що поки оброблятимуть від кліщів лише парк «Перемога» – 200 тис. м кв. Дезінсекцію парку здійснюватиме ФОП «Руденко Володимир Олександрович». Для обробки фірма використовуватиме два професійні препарати, на яких мають сертифікат якості: інсектицидний ципервіт  та інсектицидний хлорпірівіт.  Обробка парку, яку здійснюватиме фірма в два прийоми: 14 травня та наприкінці літа, обійдеться місту в 100 тис. грн.

Про обробку «Перемоги» спецпрепаратами 14 травня комунальники повідомили в оголошеннях, які розвісили по всьому парку. А батьків із дітьми просять узагалі  утриматися від відвідування парку.

Нагадаємо, кліщі загрожують людині небезпечними інфекційними захворюваннями, переносниками яких вони є. Зокрема, кліщового енцефаліту, марсельської гарячки та хвороби Лайма. Останню недугу, відому як бореліоз, що вражає нервову і серцево-судинну системи, суглоби та опорно-руховий апарат і може призвести до інвалідності, у Броварському районі реєструють щороку.

Джерело: Трибуна Бровари