13 млн грн на ремонт 7 школи, допомога ЖЕКам і перейменування садочків – позачергова сесія БМР

image
12 Травня 2019, 19:05
Поділитися:

8 травня відбулась 55-та позачергова сесія Броварської міської ради. Чиновники вирішили невідкладно ухвалити 29 рішень, першим із яких розподілили 17,5 млн грн на різного роду ремонти в Броварах. Левова частка, зі слів чиновників, дісталась реконструкції 7-ої школи – 13 млн грн. Окрім того, чиновники додали фінансової допомоги ЖЕКам. А також – змінили назви 19-ти садочкам, хоч планували зробити це під час чергової сесії 31-го травня.

Як зазначила керівниця управління будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури та транспорту Світлана Решетова, її відомство стало головним винуватцем скликання позачергової сесії. Основне питання – виділення додаткових 13 млн грн на реконструкцію 7-ої школи. Зі слів міського голови Ігоря Сапожка, після обстеження навчального закладу двома інституціями, було встановлено, що на перший етап необхідно 10,97 млн грн. Кошти підуть на посилення конструкцій, капітальний ремонт і утеплення.

Міський голова Ігор Сапожко та секретар ради Петро Бабич

Згідно з проектами рішень і пояснювальними записками до них, загалом програма будівництва, капітального ремонту, утримання об’єктів житлового фонду, благоустрою та соціально-культурного призначення міста Бровари Київської області на 2019-2023 роки поповниться на 17,547 млн грн. Тут закладено низку ремонтів дахів багатоповерхівок, герметизацію швів та утеплення, капремонти міжбудинкових проїздів і тротуарів, парків і зон відпочинку тощо.

Деякі питання викликали дискусії із Володимиром Гавришем, який позиціонує себе як громадський активіст

Згідно з рішеннями і поясненнями від чиновників, 3,4 млн грн додадуть для КП «Бровари-Благоустрій», а ЖЕКи №№ 1-5 отримають загалом 1,947 млн грн – на поліпшення стану житлового фонду та благоустрою підвідомчої території. Іще 137 тис грн зняли з робіт по вул. Стельмаха для перенаправлення на боротьбу із підтопленнями.

Окрім розподілу і перерозподілу коштів, на позачерговій сесії вирішили розглянути приведення назв 19-ти броварських садочків, а також їхніх статутів, у відповідність до законодавчих змін. Однак лише один із дитячих навчальних закладів змінив ім’я значуще: «Катюша» стала «Капітошкою». Як зазначила керівниця управління освіти і науки Оксана Мельник, таким було рішення колективу садочка.

Очільниця управління освіти і науки Оксана Мельник

Серед іншого, на позачерговій сесії чиновники прозвітували про виконання бюджету за І квартал 2019 року, внесли зміни до статутів інклюзивно-ресурсного центру та Палацу творчості дітей та юнацтва та зробили ще декілька дрібних змін. Під час сесії були присутніми лише 27 депутатів із 36-ти. Усі рішення ухвалювали без суперечок між обранцями та чиновниками, переважно одноголосно.

Фото – Микола Кожемяко

Джерело: Трибуна Бровари