Експерт дав прогноз, коли подешевшають овочі

image
10 Травня 2019, 16:37
Поділитися:

«Ми постійно моніторимо ситуацію на оптових ринках Польщі і порівнюємо цю ситуацію із Столичним ринком. Вже з’явилися певні тенденції: за останні 10 днів у Польщі ціна на цибулю і буряк знизилася на 8 %».

Про це розповів в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» виконавчий директор «Економічного дискусійного клубу» Олег Пендзин.

«Стосовно України – ми маємо розуміти, що наразі в нас йде достатньо потужний імпорт. Українська потреба у продуктах так званого «борщового набору» перекривається за рахунок імпортних поставок. Через те, що вже почалося надходження, зокрема, буряку і цибулі нового врожаю в Польщі, там ціна пішла вниз. Щоправда ціна на моркву і картоплю ще росте», – зазначив він.

«Проте на той факт, що там ціна вже пішла вниз, певним чином починає реагувати і український ринок, то найближчим часом про цибулю ми забудемо», – вважає експерт.

«Але заради цікавості, можна порівняти на скільки збільшилася ціна на цибулю за рік та ціну на неї рік тому. Нагадаю, індекс інфляції (росту споживчих цін) на рівні 9,8 % на рік. Тобто ціни на всі товари приблизно зросли на 9,8 %. Так от ціна на цибулю порівняно із аналогічним періодом минулого року збільшилася на 198 %. Це абсолютний лідер по всьому споживчому кошику», – розповів він.

«Та ситуація, яка є наразі, обов’язково призведе до того, що цього року цибулі буде посаджено достатньо багато. Ми гарантовано будемо мати обвал цін починаючи приблизно із червня на всю городину, як тільки на український ринок потрапить продукція власного виробництва. Ціни стрімко підуть донизу і ми матимемо традиційну гойдалку на ціни на продукти харчування», – зазначив Олег Пендзин.

Читайте також: У Києві подорожчало вивезення сміття

Читайте також: На столичній Кільцевій дорозі сталася смертельна ДТП із військовими

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV