У Києві збільшать перелік доріг із дозволеною швидкістю 80 км/год – Секретар Київради

image
10 Травня 2019, 10:39
Поділитися:

«На деяких вулицях та ділянках Києва дозволена швидкість руху транспорту 50 км/год є не зовсім логічною. Там немає світлофорів та наземних пішохідних переходів, там гарної якості дорога з малою ймовірністю виникнення аварійної ситуації через швидкість 80 км/год».

Таке сказав в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» заступник Київського міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Прокопів.

«У Києві таких доріг ми мали на увазі кілька десятків. Ми радились із Нацполіцією та іншими експертами і дійшли компромісу: на 17 вулицях і ділянках доріг столиці, де швидкість не обмежується 50 км/год, дозволити 80км/год», – розповів він.

«Вже пройшов певний період часу, відколи прийняте рішення вступило в силу. Ми звернулися до Нацполіції за аналітикою: чи збільшилася кількість аварій на ділянках, де збільшена швидкість. За інформацією, що мені надали, я прогнозую, що відповідь Нацполіції буде, що не збільшилася», – зазначив Володимир Прокопів.

«Київська міська рада буде розширювати перелік доріг, де швидкість не обмежена 50 км/год, а буде дозволена 80 км/год», – додав він.

Читайте також: Андрій Новак пояснив, чим Україна відштовхує довгострокові інвестиції

Читайте також: Порошенко присвоїв звання героя України Василю Грицаку, та посмертно Андрію Соколенку і Дмитру Гончаренку

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV