Концерт, футбол і покладання квітів: як відзначили перемогу над нацизмом у Броварах – ФОТО

image
9 Травня 2019, 21:37
Поділитися:

Сьогодні, 9 травня, у Броварах відбулася низка заходів до 74-ої річниці перемоги на нацизмом у Другій світовій війні. Урочисте офіційне вшанування провели біля меморіалу на «Зеленому папузі». Після молитви і покладання квітів, у паку «Перемога» влаштували концерт і частування гречаною кашею з узваром. Тим часом на території 10-ої школи відбувалися змагання з футболу між ветеранами спорту. На відміну від учорашнього дня, забороненої символіки помічено не було.

Цьогорічне 9 травня не порадувало учасників заходів сонячною та теплою погодою. Утім, традиційне вшанування пам’яті біля меморіалу все ж зібрало декілька сотень людей: чиновників, депутатів, бійців різних війн, людей старшого віку із радянськими медалями та орденами, а також звичайних громадян.

Місця для ветеранів були розставлені в один-два ряди. Зі слів міського голови Ігоря Сапожка, загалом у Броварах залишилось 39 ветеранів Другої світової війни

Заступники міського голови Григорій Голубовський та Лариса Виноградова

На чільному місці – керівник ГО “Броварська міська організація ветеранів” Тельман Надиров. Поряд – міський голова Ігор Сапожко та секретар міськради Петро Бабич

Очільниця міського відділу культури Катерина Мелікова (ліворуч)

Ходи “Безсмертного полку” в Броварах не було, але окремі учасники взяли із собою портрети червоноармійців

Ведучі заходу декілька разів повторили, що сьогодні ми святкуємо закінчення Другої світової війни (насправді, Друга світова війна закінчилась 2 вересня 1945 року із капітуляцією Японії, – авт.). А всі, кому давали слово, говорили головно про дві речі: 9 травня ми нагадуємо про загиблих у тій війні, а також не забуваємо про сучасну війну і проводимо паралелі.

Ведучі вшанування пам’яті

Ігор Сапожко

Оркестр обласної поліції

Радник міського голови з питань АТО Станіслав Малець

Ветеран Олександр Тищенко

Броварський військовий комісар Володимир Ноженко

Разом із броварським благочинним Православної церкви України отцем Михайлом Лесюком та іншими представниками релігійних громад провели спільну молитву.

Після виступів і молитви – хвилина мовчання, вогняні залпи і покладання квітів.

На учасниках ушанування було помітно менше, ніж у минулі роки, стилізованих маків. Вони символізують пам’ять про полеглих у Другій світовій війні.

Захід біля меморіалу тривав недовго: близько півгодини. Після цього учасники розійшлися і роз’їхалися.

Частина людей перемістилася углиб до парку «Перемоги». Там на них чекав концерт, анонсованою родзинкою якого став оркестр Головного управління Національної поліції в Київській області. Та загалом список виконавців, наданий організаторами, був немаленький. Хтось співав тематичних пісень, хтось розповідав вірші, а хтось – танцював.

Біля сцени діяла польова кухня. Охочі могли безкоштовно поласувати гречаною кашею та узваром.

Поруч ласували і міцнішим.

Тим часом у парку «Перемога» змагалися велосипедисти.

А на спортивному полі 10-ої школи розпочався футбольний турнір між ветеранами спорту.

Слід відзначити, що під час усіх сьогоднішніх заходів наші журналісти не помітили заборонених комуністичної символіки та георгіївських стрічок. На наших очах не сталося жодних конфліктів та непорозумінь.

Фото – Микола Кожемяко, Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари