Надано дозволи для відкриття ще двох літніх павільйонів для кави

image
8 Травня 2019, 16:39
Поділитися:

Надано дозволи для відкриття ще двох літніх павільйонів для кави
Автор Visnik, Опубліковано: Травень 8th, 2019

.

Сьогодні, 8 травня, Тарас Костін, міський голова Переяслава-Хмельницького (Київська область) провів позачергове засідання виконкому міської ради. Питання про місця розташування двох “пересувних тимчасових споруд для підприємницької діяльності” було погоджено не одразу. Мова про відкриті павільйони-кафе по вул. Покровській, 7 площею 21 квадратний метр (біля приміщення старої автостанції) та на вул. Шевченка, 13 площею 19 квадратних метрів (біля приміщення колишньої міської лазні). У деяких учасників засідання сумнів викликало формулювання “пересувні”. Адже зазвичай такими прийнято вважати об’єкти, що можна легко переміщати. Тут же було представлено графічні зображення відкритих літніх терас. Тож міський голова доручив працівникам відділу архітектури з’ясувати правильність ідентифікації тих чи інших ТС відповідно до законодавства, щоб у подальшому не траплялося помилок.

Дещо про відкриття своїх об’єктів розповіли і підприємці. Богдан Карпенко сказав, що хотів би у своєму закладі на вул. Покровській пропонувати бізнес-ланчі (кава, чай тощо). Планує поставити там три столики і обслуговувати відвідувачів самостійно, якщо ж з’явиться потреба, взяти додаткового працівника. Дозвіл йому було надано з 8 травня по 8 жовтня.

Юлія Покайніс розповіла, що на вул. Шевченка відкритий павільйон теж на кілька столиків планує розмітити біля магазину-кав’ярні, щоб у теплу погоду відвідувачам було зручно посидіти на вулиці. Дозвіл було надано з 13 травня по 13 жовтня.

Загалом же учасники засідання відмічали, що у Переяславі все більше підприємців звертається за дозволами на відкриття подібних літніх майданчиків. У таких містах, як Київ, Дніпро, Харків  та інших їх вже безліч. Це – європейська практика, і наше місто теж в цій тенденції.

Джерело: Вісник Переяславщини