До уваги учасників АТО!

image
8 Лютого 2019, 21:24
Поділитися:

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 31. 03. 2015 року №200  «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням» передбачено новий порядок оздоровлення учасників антитерористичної операції .

          Зокрема,   безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням проводитиметься шляхом надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок через безготівкове перерахування санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку за надання послуг із санаторно-курортного лікування або відпочинку.

Порядком передбачено укладання тристоронньої угоди між санаторно-курортним закладом, учасником АТО та управлінням соціального захисту населення.

Щодо укладання угоди, оздоровчому закладу необхідно надати органу соціального захисту населення наступну інформацію, а саме:

·        підтвердження про наявність у нього ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики за відповідним профілем захворювання;

·        гарантійний лист про згоду на оздоровлення громадянина;

·        інформацію про готовність укласти договір;

·        інформацію про умови проживання, харчування, перелік процедур та вартість путівки.

При цьому учасники АТО мають право вільного вибору санаторно-курортного закладу.

За бажанням,  учасники АТО можуть здійснювати доплату за надання додаткових послуг за рахунок власних коштів у разі недостатньої суми грошової допомоги для компенсації вартості путівки у вибраному закладі.

Оплата послуг санаторію здійснюється управлінням лише після акту приймання-передачі послуг, за дні фактичного перебування громадянином на лікуванні.

         Для взяття на облік учаснику АТО необхідно подати до органу соціального захисту населення, який знаходиться за адресою: вул. Небесної Сотні, 8,  м. Фастів, Київська область (кабінет № 4) наступні документи:

·        заяву відповідного зразку;

·        довідку від медичного закладу форми 070/о (вказується профіль лікування);

·        копію посвідчення учасника бойових дій або копію посвідчення  інваліда війни;

·        копію паспорта.

         При виникненні будь-яких   питань рекомендуємо звертатися за телефоном:  5-15-04.

                                                                                                                   УСЗН 

Джерело: fastiv-rada.gov.ua