За боротьбою один з одним антикорам не вистачає часу на корупціонерів – Григорій Мамка

image
7 Травня 2019, 11:39
Поділитися:

У кожній державі, де створюються якісні закони на боротьбу із корупцією, найголовнішою задачею є створення якісної роботи правоохоронної системи.

Таке зазначив в ефірі телеканалу «Київ» експерт у сфері правоохоронної діяльності, заступник начальника головного слідчого управління МВС України у 2016 р. Григорій Мамка.

«До неї входять Генеральна прокуратура, НАБУ, САП та більше 10 правоохоронних органів, які повинні боротися з корупцією. Але, як ми бачимо, останні 2-3 роки вони борються самі з собою, а до закону і часу не вистачає», – додав він.

«У нас була ціла кампанія з приводу прийняття Антикорупційного законодавства. Це не одна стаття, а цілий пакет антикорупційного законодавства, який був направлений на боротьбу з корупцією у нас в державі», – зазначив Григорій Мамка.

«У зв’язку з тим, що Конституційний суд скасував одну вимогу (йдеться по визнання КСУ неконституційною статтю про незаконне збагачення – Ред.), цей пакет мав розвалитися? Ні! Оскільки пакет – це ціла система побудови боротьби з корупцією у державі», – додав він.

«Загалом цей закон діяв 2 роки. Хто діяв? Хто сів? Хто отримав реальне покарання? У кого держава на підставі рішення суду забрала майно, яке здобуте незаконним шляхом, і куди використала? Жодного такого прикладу немає», – зауважив Григорій Мамка.

«Необхідно розписати роль кожного правоохоронного органу і наділити їх повноваженнями – конкретно з кого за боротьбу із корупцією у тій чи іншій справі запитувати», – вважає він.

«Доки політики будуть займатися дотриманням закону, керувати правоохоронними органами, виконання закону і боротьби із корупцією не буде. Політик повинен займатися лише політикою», – сказав Григорій Мамка.

Читайте також: Петро Порошенко призначив нового Командувача ООС

Читайте також: Іноземцям з георгіївськими стрічками можуть заборонити в’їзд до України

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV