7 травня у Броварах вимкнуть гарячу воду – до осіннього похолодання

image
2 Травня 2019, 20:12
Поділитися:

Уже наступного вівторка, 7 травня, у Броварах зникне централізоване гаряче водопостачання. Підігрітої води в кранах не буде до початку наступного опалювального сезону, тобто до осені. Таке рішення ухвалили через економічні збитки, розповів «Трибуні Броварів» керівник комунального підприємства  «Броваритепловодоенергія» Василь Андреєв.

Як зазначив Василь Андреєв, гаряче водопостачання вимкнуть 7 травня о 8:00 ранку. Причому довго чекати на зникнення води не доведеться, в обід її вже не має бути в кранах.

На під’їздах будинків можна побачити повідомлення про вимкнення гарячої води

Керівник комунального підприємства розповів, що причина відключення – економічна. Адже споживачі не розбирають воду, дуже багато мешканців поставили собі бойлери. Так, наприклад, на всій Геологорозвідці за добу беруть лише 16 куб. м, а на Інтернаті – 32 куб. м.

У результаті, послуга є збитковою, вказує Василь Андреєв. Він зазначив, що після вимкнення опалення 8 квітня гарячу воду в Броварах залишили на місяць. За попередніми розрахунками, через це комунальне підприємство отримало збитки орієнтовно у 3 млн грн.

Зауважимо, що гарячу воду в Броварах вимикають на міжопальювальний період уже протягом кількох років підряд. Водночас в опалювальний період, також через бойлери, споживачі можуть відчувати то дуже гарячу воду, то ледь теплу. Це раніше визнали в «Броваритепловодоенергія».

Нагадаємо, нещодавно в Броварах відбулося підняття тарифів на гаряче водопостачання та на опалення для всіх категорій споживачів. Рішення аргументували зростанням ціни на газ, електроенергію та іншими витратами КП «Броваритепловодоенергія». Водночас за несвоєчасну оплату комунальних послуг тепер в Україні нараховуватимуть пеню.

Джерело: Трибуна Бровари