Олег Пендзин пояснив, чому в Україні відбуваються сезонні зміни цін на городину

image
2 Травня 2019, 16:08
Поділитися:

Ми провели порівняння гуртових цін на ринку «Столичний» у Києві і на аналогічному гуртовому ринку у Варшаві. Із 25 позицій, які були проаналізовані, лише по 3 позиціях українська ціна є нижчою.

Про це розповів в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» виконавчий директор «Економічного дискусійного клубу» Олег Пендзин.

«При цьому варто зазначити, що на ринку у Варшаві той самий буряк виявився дешевшим за український на 40 %. І так само цибуля», – додав він.

«Якщо подивитися на ціни на городину у Польщі протягом року, то там не відбувається змін відносно сезону. Максимум 1-1,5 %. Чи то зима, чи то літо – ціни приблизно однакові», – сказав Олег Пендзин.

За словами експерта, в Україні овочі здебільшого вирощуються у домогосподарствах населення. При цьому їхнє зберігання бажає кращого.

«Ми всі добре знаємо, що таке льох чи підвал. Крім того, українці виробляють картоплі більше, аніж споживають на 30 %. І до нового врожаю 30 % – згниває», – зазначив Олег Пендзин.

«У той час Європа живе за іншим принципом: все вирощується промисловим способом з низькою собівартістю і зберігається при цьому у належних умовах. І це дає можливість дотягти врожай без суттєвих змін його якісних характеристик до нового врожаю», – підкреслив він.

Читайте також: Пожартував на 6 років ув’язнення: У Києві затримали хлопця за «замінування»

Читайте також: Помер автор герба Києва

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV