Чекають сонця: у Києві оновлять дорожню розмітку

image
2 Травня 2019, 09:12
Поділитися:

Комунальна корпорація «Київавтодор» перед святами облаштувала новий пішохідний перехід з використанням ФЕМів червоно-білого кольору на вул. Михайла Грушевського. А також розпочала роботи з гарантійного поновлення дорожньої розмітки.

Як повідомили у комунальній корпорації, перші такі переходи у столиці комунальною корпорацією «Київавтодор» були влаштовані у 2016 році. На ідею використання на пішохідних переходах замість фарби ФЕМів червоного та білого кольорів дорожників наштовхнули фізичні характеристики покриття з бруківки, адже на ньому погано тримається фарба та пластик, і дорожня розмітка пішохідного переходу швидко зношується і постійно потребує поновлення. За цей час такі переходи довели свою ефективність. А в 2017 році комунальною корпорацією «Київавтодор» був отриманий патент на влаштування таких переходів.

Крім того, за сприятливих погодних умов, підрядні організації за власні кошти розпочали поновлення дорожньої розмітки на тих ділянках вулично-дорожньої мережі, де вона не витримала гарантійний термін зносостійкості. Роботи триватимуть і надалі, за сухої погоди.

Претензійна робота «Київавтодор» постійно триває з підрядними організаціями. Це стосується як випадків неякісного виконання дорожньо-будівельних робіт, так і нанесення дорожньої розмітки.

 

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ