Спірні землі ще потребують дооформлення

image
30 Квітня 2019, 15:54
Поділитися:

Спірні землі ще потребують дооформлення
Автор Visnik, Опубліковано: Квітень 30th, 2019

.

25 квітня Тарас Костін, міський голова Переяслава-Хмельницького (Київська область) провів друге пленарне засідання чергової 65 сесії. На початку В’ячеслав Нестеренко, голова постійної депутатської земельної комісії, підняв питання про те, що у минулому у різний час місто тим чи іншим чином втрачало землі. Вони відходили до сільських рад, що межують з Переяславом. Зараз справи щодо двох спірних земельних ділянках перебувають у судах. На його думку, потрібно провести певні зміни у Геокадастрі, далі чіткіше встановити межі міста. Можливо, також через судові рішення.

З іншого боку головний архітектор міста Анна Степаненко повідомила, що після відповідної процедури межі було затверджено Верховною Радою, і Геокадастр про це повідомили. Очевидно, “при зміні баз даних” там допустили певні помилки. Однак фактично деякі ділянки, що в Геокадастрі нібито ще належать сільським радам, перебувають у межах міста. І цього ніхто не заперечує. Більше того при розробці генплану до міста приєднали 97 га землі в районі об’їзної дороги.

В ході обговорення наголошувалося, що питання щодо меж міста чи відносин із землевласниками-сусідами в деяких моментах ще потребують певного документального дооформлення.

Джерело: Вісник Переяславщини