Коордрада з питань АТО: розподіл землі, гаражний кооператив, підсумки і плани діяльності

image
29 Квітня 2019, 19:13
Поділитися:

Минулої п’ятниці відбулось планове засідання координаційної ради з питань АТО. Члени колегіального органу запланували провести в середині травня збори щодо будівництва в майбутньому гаражному кооперативі для бійців. Також проанонсували захід із кросфіту до Дня захисту дітей, поговорили про необхідність вигнати прогульників зі своїх лав і підбили підсумки за рік діяльності.

Як розповіли присутні, питання з виділенням ділянок під гаражі в майбутньому кооперативі для АТОвців – у процесі. Наразі треба «скинутись» на геодезичні роботи. Це – лише по 300 грн із кожного замість ринкових 800 грн, указують учасники. Також є інші питання і проблеми з кооперативом, які майбутнім власникам слід обговорити. Задля цього планують провести збори. Як домовились присутні, зустріч плануватимуть орієнтовно на 18 травня о 16:00.

Іншим традиційним питанням стало затвердження дозволів на отримання земельних ділянок у місті. Цього разу розглянули 10 заявок. Обговорили лише декілька з них. У результаті, відхилили прохання отримати наділи від претендентів Коробка та Панчука, мотивуючи це ненаданням необхідних документів із заявкою. Решті 8 рекомендували погодити отримання землі.

Також учасники коордради обговорили найближчі свої плани. Зокрема, вони мають намір узяти участь і закликати до цього інших у заході із кросфіту, який відбудеться 1 червня, на День захисту дітей, у парку «Перемога». Окрім того, 9 травня вояки будуть задіяні у святкуванні Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Слід зазначити, що цього разу координаційна рада з питань АТО зібрала помітно мало учасників. Ймовірно, саме це спонукало підняти питання про виключення з її лав прогульників. Пропозиція позбутися тих, хто не відвідує засідання колегіального органу без поважних причин, знайшла підтримку. А от що саме вважати поважними причинами, обговорювали довго.

Окрім іншого, голова п’ятничного засідання, керівник юридичного управління Броварської міської ради Олександр Каштанюк прозвітував за діяльність коордради протягом останнього року. З його слів, за цей час колегіальний орган розглянув питання щодо надання курортного лікування бійцям, низки пільг, житла і землі.  Також учасники засідань зробили свій внесок у надання допомоги організаціям АТО і вирішили питання встановлення пам’ятника українським бійцям.

Джерело: Трибуна Бровари