У Вишневому відзначили 33 річницю Чорнобильської катастрофи

image
27 Квітня 2019, 17:34
Поділитися:

У Вишневому відзначили 33 річницю Чорнобильської катастрофиНа території Свято-Вознесенського храму, де знаходиться символічний пам’ятник жертвам аварії на ЧАЕС відбувся мітинг-реквієм з нагоди 33-ої річниці найбільшої техногенно-екологічної катастрофи XXстоліття. У заході взяли участь: міський голова Ілля Діков, заступник Георгій Майсурадзе, радник міського голови Андрій Чечило, ліквідатори аварії, представники Міжнародної благодійної організації «Захист дітей Чорнобиля» разом з італійськими гостями, які упродовж десятиліть оздоровлюють дітей та онуків ліквідаторів. Звертаючись до присутніх ліквідаторів, міський голова подякував їм за героїзм і мужність, побажав їм і їхнім родинам міцного здоров’я, підтримки один одного.« До цього часу, – зазначив він, – ми не можемо до кінця усвідомити весь трагізм того, що відбулося 33 роки тому. Ще достеменно невідомо, як можуть відгукнутися наступним поколінням людей її наслідки. А нашим сучасникам потрібно зробити все для того, щоб подібне лихо ніколи не повторилося». Перед присутніми також виступив голова міської організації «Союз «Чорнобиль України» Віктор Руденко. Гості з Італії розповіли про багаторічну співпрацю в рамках Благодійної організації «Захист дітей Чорнобиля», а після мітингу поділилися своїми позитивними враженнями про Україну ті, хто приїхав в нашу країну вперше».

Священослужитель Свято-Вознесенського храму відслужив панахиду по загиблим. А насамкінець присутні поклали квіти до «Чорного каменя»- символічного пам’ятника жертвам Чорнобиля.

У виконкомі Вишневої міської ради почесних гостейзустрічали заступник міського голови Георгій Майсурадзе, начальник відділу з питань торгівлі, освіти, молоді та спорту Оксана Олексієнко. Від імені міського голови Іллі Дікова, вони подякували присутнім італійським родинам за те, що з моменту аварії на ЧАЕС, вони гостинно приймають у себе вишнівських дітей. На згадку гостям подарували сувеніри та книги із символікою нашого міста.

Концерт для учасників ліквідації на ЧАЕС

В актовій залі Вишневої міської ради відбувся концерт Національної філармонії України для учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, присвячений 33-й річниці Чорнобильської катастрофи. Перед присутніми виступив струнний оркестр та сольні виконавці.

Для учасників заходу було організовано виставку вишнівчанина, художника-графіка, ліквідатора Аникіна Іллі Йосиповича. На виставці були представлені його майстерні роботи, виконані вугіллям на папері в перші дні ліквідації, в яких він зобразив молодих героїв-ліквідаторів.

Заходи організували і провели виконком Вишневої міської ради і КЗ «Палац культури і мистецтв.

Відділ інформації і зв’язків з громадськістю

Джерело: Офіційний веб-сайт Вишневої міської ради