На Порошинці відкрили нову амбулаторію, «на повну» запрацює з 2 травня – ГРАФІК ПРИЙОМУ

image
26 Квітня 2019, 21:51
Поділитися:

Учора, 25 квітня, у Броварах відкрилась нова амбулаторія № 7. До закладу перевели 7 лікарів із інших амбулаторій та взяли на роботу ще одну нову лікарку. Однак наразі кабінети порожні. Працівники закладу повідомили, що повноцінна робота розпочнеться 2 травня. Імена лікарів, графік роботи та інші подробиці з’ясували журналісти «Трибуни Броварів».

Нова амбулаторія № 7 запрацювала в будинку по вул. Київській, 292 – на першому поверсі, де раніше перебував господарчий магазин. Ремонтні роботи в приміщенні велись щонайменше з листопада минулого року. Як раніше розповідав керівник первинної медицини міста Ігор Кравцов, потреба відкрити нову амбулаторію виникла головно через розбудову висотного кварталу поруч.

Новий заклад поділений на доросле і дитяче відділення. Як розповіли в Броварській міській раді, в дорослому відділенні є денний стаціонар на три ліжка, тубус-кварц, сучасний інгалятор, кардіограф, встановлено бактерицидні лампи. Також зорганізовано оглядовий кабінет для жінок, планується забезпечити прийом вузькопрофільних спеціалістів на базі амбулаторії.

Уперше запроваджено посаду адміністратора амбулаторії, який відповідає за рух пацієнтів та комунікацію з лікарями, – додають чиновники.

Робоче місце адміністратора

Водночас, під час нашого візиту в другій половині дня відкриття, на місці були присутні лише дві працівниці. Вони розповіли, що повноцінно заклад запрацює лише з 2 травня. Пацієнтів, які бажали задекларуватися, просили приходити так само з 2 травня.

Як розповів Ігор Кравцов, у закладі працюватиме 5 сімейних лікарів і 3 педіатри. Лише одну з них – сімейну лікарку Оксану Суярко – щойно взяли на роботу. Решту переводять із інших амбулаторій. Це – сімейні лікарі Ніна Яхно та Руслана Пінчук із амбулаторії № 2, Ганна Ляпчук із амбулаторії № 4 і Валентина Альошина з амбулаторії № 5. А також – педіатри Олена Лебедь із амбулаторії № 2 й Ірина Федько та Катерина Єгорова з амбулаторії № 4.

Графік роботи сімейних лікарів. Поки не внесено лише Оксану Суярко

Графік роботи педіатрів

Нагадаємо, згідно з інформацією Броварського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, станом на 20 квітня Руслана Пінчук, Валентина Альошина та Ганна Ляпчук ще не добрали до норми у 1800 задекларованих пацієнтів. А педіатр Олена Лебедь не добрала лише трьох пацієнтів до нормативних 900. Водночас, як зазначав Ігор Кравцов, на сьогодні лікарям дозволено перевищувати норму декларування за згодою медичного закладу.

Ігор Кравцов також розповів, що наразі 6 лікарів перебувають у декреті. Тож для них будуть зарезервовані місця в новій амбулаторії. До того ж, питання нестачі педіатрів у Броварах не має затягнутися надовго, адже вже із серпня очікують на «наплив» випускників інтернатури.

Фото – Дмитро Карпій

Джерело: Трибуна Бровари