Юрист пояснив, як чорнобильцям отримати пільги на «комуналку»

image
26 Квітня 2019, 19:15
Поділитися:

Соціальний захист передбачений нормами Конституції України. Є відповідна стаття, що людина має право на соціальний захист, до неї відносяться й чорнобильці.

Про це в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» розповів адвокат Юрій Білоус.  

«Що стосується, наприклад, 50 % ЖКГ (для першої та другої категорій чорнобильців – Ред.). Експлуатуюча компанія чи ЖЕК можуть і не знати, що людина є пільговиком. Що потрібно зробити: належним чином засвідчену копію посвідчення [воно повинно бути] подати в канцелярію ЖЕКу та додати заяву, аби в наступних місяцях їх внутрішні структурні підрозділи враховували те, що відповідно до закону ви маєте право на відповідну пільгу. Якщо вони цього не зроблять, у вас буде достатній доказ того, що ви звернулися, а отже є з чим іти в суд. Більш того, гроші, які доведеться витратити на адвокатів, змушений буде компенсувати вам ЖЕК», – пояснив адвокат.    

«Зверніться за безоплатною правовою допомогою. Є центр з надання безоплатної правової допомоги по всій країні, навіть в маленьких містечках. Юристи вам допоможуть в реалізації всіх прав, на які маєте право», – сказав Юрій Білоус.

Повний перелік пільг, на які мають право чорнобильці опублікований на сайті Мінсоцполітики.

Читайте також: У Києві вшанували пам’ять Героїв Чорнобиля

Читайте також: Україна відзначає 33 річницю Чорнобильської трагедії

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV