Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав Чорнобильську зону відчуження

image
26 Квітня 2019, 17:48
Поділитися:

У День 33 роковин пам’яті Чорнобильської трагедії Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав зону відчуження та зону обов’язкового відселення.

Під час візиту Глава Уряду поклав квіти до пам’ятника Героям Чорнобиля. Участь у церемонії покладання також взяли голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук, Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук, Президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський, Славутицький міський голова Юрій Фомічев.

«Основне завдання влади – забезпечити чистоту навколишнього середовища. Наш Уряд завершив проект «Укриття», ми відновили весь комплекс заходів, щоб забезпечити безпеку для життя і здоров’я людей. Зараз ситуація повністю стабільна. Ми разом з міжнародними партнерами впроваджуємо новітні технології та рішення для подолання наслідків аварії на ЧАЕС», – сказав Глава Уряду та наголосив, що впровадження всіх заходів безпеки буде продовжено і надалі.

Володимир Гройсман окремо подякував ліквідаторам аварії, які в перші ж хвилини прийшли на допомогу і мужньо виконали свій обов’язок.

У ході візиту Прем’єр-міністр та урядовці відвідали унікальну технологічну конструкцію, аналогів якій немає у світі – новий безпечний конфайнмент «Укриття», будівництво центрального сховища відпрацьованого ядерного палива та комплекс із переробки та захоронення радіоактивних відходів «Вектор».

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація