До кого звернутися за актом обстеження житлово-побутових умов проживання

image
26 Січня 2019, 10:40
Поділитися:

Акт обстеження житлово-побутових умов проживання є невід’ємною складовою при оформленні соціальної допомоги.

Призначити матеріальну допомогу чи субсидію можна лише після обстеження матеріально-побутових умов проживання сім’ї, яка перебуває у скрутному матеріальному становищі.

Обстеження умов проживання сім’ї, згідно з вимогами чинного законодавства, здійснює державний соціальний інспектор управління соціального захисту населення та складає акт за формою затвердженою відповідно до Наказу Міністерства праці та соціальної політики України від 28 квітня 2004 р. № 95 «Про затвердження форми Акта обстеження матеріально-побутових умов сім’ї». Соціальний інспектор має право провести опитування заявника, родичів, інших осіб, які проживають спільно з заявником для визначення складу сім’ї та ступеня нужденності сім’ї в матеріальній допомозі.

Читайте також: Державна допомога непрацюючим у 2019 році: розмір соціальних виплат

Акт обстеження фіксує встановлені факти або дії конкретних осіб і складається за загальноприйнятим правилом – у присутності свідків (сусідів). Акт обстеження складається безпосередньо за місцем встановлення факту. Відповідальність за викладені в акті факти несуть заявник та особа, яка складала цей акт.

В акті має бути вказано дату, час та місце складання документу. Акт вважається прийнятим тільки з моменту підписання документа усіма особами, що перебувають в комісії та особою, відповідно до якої встановлюється той чи інший факт.

За детальною інформацією стосовно акту обстеження матеріально побутових умов необхідно звертатись до управління праці та соціального захисту населення Ірпінської міської ради у відділ державних соціальних інспекторів за адресою: м. Ірпінь, вул. Д. Попова, 26б.

 Читайте також: Допомога при народженні дитини: що потрібно знати

Джерело: Новости Ірпеня