Відвідати Лувр із дому: паризький музей виклав свою колекцію онлайн | Трибуна

image
2 Квітня 2021, 09:39
Поділитися:

Музей Лувр (Париж, Франція) оцифрував зі своєї колекції понад 480 тисяч творів мистецтва й опублікував їх у відкритому доступі. Про це повідомляє видання CNN.

Зазначається, що онлайн-архів, який міститься на сайті Лувру, буде постійно оновлюватися та збільшуватися.

«Сьогодні Лувр змахнув пил зі своїх скарбів, навіть  наймаловідоміших. Вперше кожен охочий може отримати доступ до всієї колекції з комп’ютера або смартфона безкоштовно, незалежно від того, виставлені ці предмети мистецтва в музеї, взяті в тимчасове користування або перебувають на зберіганні», – заявив президент музею Жан-Люк Мартінес.

Президент переконаний, що цифровий контент ще більше надихатиме людей на відвідування Лувру та особисте знайомство з колекціями.

База даних вже містить понад 482 тис. записів, включно з роботами, власне, з Лувру та Національного музею художника Ежена Делакруа. Також на сайті є скульптури з садів Тюїльрі і Карусель, роботи з національних музеїв, які відновили після Другої світової війни та передали Лувру на тимчасове зберігання.

Інформація на сайті тільки англійською та французькою мовами. На сайті доступні пошук і категоризація. Наприклад, можна окремо дивитися картини, скульптури, меблі або текстиль. Або застосувати тематичну вибірку. У кожного твору є опис — вказана назва, дата створення, ім’я автора, розмір, матеріал виготовлення та історія роботи. Окрім цього, інтерактивна мапа дозволяє відвідувачам досліджувати кімнату за кімнатою.

Пандемія

Керівництво музею спонукала зробити такий віртуальний архів пандемія. Відвідуваність Лувру через закриті кордони і карантин впала за рік до рекордно низьких показників — на цілих 72 %. Якщо раніше в рік музей відвідували в середньому близько 10 млн осіб, то зараз цифра не досягає навіть і 3 мільйонів.

При цьому на онлайн-експозиції можна побачити навіть ті шедеври, які перебувають на реставрації або взяті музеєм у тимчасове користування. А доступні вони з будь-якої точки світу і в будь-який час доби.

ФОТО – Journo

Читайте також:

Рейтинг найщасливіших країн світу: Україна – між Алжиром та Іраком
Що їсти під час Великого посту-2021: календар харчування на кожен день
Цікаві та маловідомі факти із життя Тараса Шевченка
Бджолина отрута лікує рак? Дослідження австралійських учених

Джерело: Трибуна – Бровари