Ківі та інші гібриди: у Києві відбувся сільськогосподарський ярмарок

image
15 Квітня 2019, 08:11
Поділитися:

На вулиці Ревуцького, що у Дарницькому районі, свій товар продавали селекціонери мало не з усієї України на щорічному ярмарку «Сад-Город-2019». Приїхали садівники з Чернівців, Черкас, було багато представників з Київщини.

Для відвідувачів було представлено великий вибір насіння овочів, газонних трав, саджанців фруктових дерев та винограду, розсади овочів, полуниці. Поряд із традиційними яблунями можна було придбати саджанці екзотичних для нас ківі та десятків видів винограду. Особливий попит – на гібридні види. Вони стійкіші до перепадів температури та шкідників.

На ярмарку містяни мали змогу обрати та одразу прикупити асортимент мінеральних добрив, засобів захисту, декоративного садівного матеріалу, декоративних прикрас для саду тощо.

Цікаво, що разом із розсадою чимало киян купували пластикові квіти – ходовий товар до поминальних днів.

Чимало мешканців столиці (особливо лівого берега, де чималий приватний сектор) чекають ярмарку на Ревуцького – ціни дуже прийнятні.

-Щороку беру на дачу, як не яблуню то грушу, і жодного разу не підснули «кота в мішку», – розповів пан Василь.

Серед покупців було чимало батьків із малими дітьми – купували кущики та квіти. Як пояснила мама одного малюка із великою пластмасовою лопаткою у візочку – будуть садити свій бузок біля під’їзду – щоб доглядати, поливати і рости разом.

І як на кожному справжньому ярмарку у Дарницькому районі співали народні колективи – «гонорар» збирали у лозовий кошик – виглядало автентично та й копійки вже ніхто у те «решето» не кидав.

Ясравий фоторепортаж від Бориса Корпусенка.

 

 

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ