Навігатор на 15-те квітня: куди піти у Києві

image
15 Квітня 2019, 06:29
Поділитися:

Сьогодні на вас чекають лекції про генетику, зустріч з письменниками Павлом Коробчуком та Жаном-Філіппом Арру-Віньо​, перегляд документального фільму про кругову економіку, комедійна вистава-водевіль, музичний концерт сестер Тельнюк та багато іншого. 

ВЕЧІР ПІЗНАВАЛЬНИЙ: генетика і Шопен

Просто про генетику

Науково- популярний лекторій від канадського професора та доктора наук українського походження Юрія Мончака. Семінар розділений на 4 теми: 
– Молекулярна діагностика та терапія. Генетика онкології. 
– Проблема статі та сексуальної орієнтації в молекулярній біології .
– Мутації, гібриди та клони: міфи та перспективи в молекулярній біології.
– Етичні виклики у сфері молекулярної медицини.
Ви дізнаєтесь, чи можна виростити повноцінний здоровий людський орган в тілі тварини? Як зчитується генетичний код людини? Як гени впливають на людську поведінку? Чи можливо відчитати генетичну програму?

Коли: 14.00-21.00
Де: Київський центр УКУ, вул. Мазепи, 10а
Вартість квитків: 350 грн, для студентів 150 грн.

МузКлас: Шопен

Фредерік Шопен – великий композитор, перший польський музичний класик, геній фортепіанної поезії.  Шопен був однією з найяскравіших творчих індивідуальностей в історії не тільки музики, а й усієї світової культури. Коли слухаєш його твори, перед тобою відкриваються безмежні простори повні таємниць і пригод. І є сильне бажання, щоб цей незвичайний світ не покидав тебе вже ніколи. Незмінний лектор МузКласу – Тетяна Жесткова.

Коли: о 16.30 
Де: зал каталогів на 1 поверсі Бібліотеки КПІ, проспект Перемоги, 37
Вхід вільний


ВЕЧІР ЛІТЕРАТУРНИЙ: зустріч з письменниками України та Франції

Павло Коробчук презентує «Ключові клапани» в Могилянці

Павло розкаже про вихід свого першого роману “Ключові клапани” , а також проанонсує незвичайне музично-літературне дійство, в якому будуть звучати його твори. У “Ключових клапанах” перед читачем розгортається історія 4-х друзів: Дениса, Яна, Юри і Віти. Одного спекотного серпневого полудня діти виходять з музичної школи і зустрічають активістів, що святкують проголошення Незалежності України. Кожен герой роману дуже різний, як й музичні інструменти у їхніх руках – волторна, гітара, барабани і скрипка, – а відтак, й доля у друзів складається по-різному. 

Коли: о 18.00
Де: Музей НаУКМА, вул. Г. Сковороди, 2
Вхід вільний

Зустріч з письменником Жаном-Філіппом Арру-Віньо

Він є автором багатьох романів, як для дорослих, так і для молоді, як то серії “Розслідування у колежі”, “Історії Жана Щося” або альбоми “Рита і песик Машен”. Наразі є директором видавничої серії в Gallimard Jeunesse. Писати та видавати книги є для нього реалізаціями одного бажання – ділитися любов’ю до слів, до книг та до історій.

Коли: о 19.00
Де: Дім “Майстер Клас”, вул. Б. Хмельницького, 57Б
Вхід вільний


ВЕЧІР СПІЛКУВАННЯ: Perfect match: нетворкінг для урбаністів

Зустріч для людей, зацікавлених в розвитку міст. Відкриє його 5-хвилинною презентацією Максим Коцюба зі студії ландшафтної архітектури, а далі 3-хвилинні пітчі від охочих поділитися своєю ідеєю. Потім неформальне спілкування, де у кожного буде можливість розказати про свій проект та знайти однодумців для реалізації ідей.

Коли: о 19.00
Де: Urban Space 500вул. Б. Грінченка, 9
Вхід вільний


ВЕЧІР В КІНО: Перегляд фільму “Closing The Loop”

Документальний фільм “Замикаючи цикл” є першою роботою, що повністю присвячена круговій економіці, її прикладам, кейсам та практикам окремих дуже інноваційних компаній. Як виник біопластик та в чому полягає технологія піонерів цієї індустрії?  Як і у що переробляють тетра-пак у високогір’ї Латинської Америки? Чи можуть кавуни забезпечувати енергією і добривами тисячі домогосподарств? На ці та інші питання відповіді побачите у фільмі Демонструється англійською мовою з українськими субтитрами. 

Коли: о 19.30
Де: ПеремогаSpace, бул. Шевченка, 62
Вхід вільний, реєстрація 


ВЕЧІР В ТЕАТРІ: комедія і подвійний “Віталік”

Вистава “Мізантроп”

Студія “13 дублінів” представляє комедійну  виставу-водевіль “Мізантроп”. Франція, 17 століття. Заможній пан Шифоне дуже не любить людей. Він бачить в усіх підлабузників і брехунів, хоча в домі тримає повно таких. Все змінюється, коли в його домі з’являється правдолюб Машавуан, який своєю відвертістю змушує спершу Шифоне зробити його своїм “вірним другом”, а врешті-решт змушує пожаліти про таке “надбання”, коли маленька інтрижка Шифоне і правда Машавуана ставить першого в дуже скрутне становище…навіть може бути смертовбивство. Як Шифоне впорається з правдою і чи зможе Мшавуан навчитись брехати?

Коли: о 19.00
Де: Львівська площа, 14, КНЕУ, 2 поверх
Вартість квитка: 70 грн.

Віталік: Дикий театр 

Уявіть собі чоловіка: впевненого, дієвого, серйозного, накачаного, мачо. Це Віталік.  А тепер уявіть закомплексованого, сутулого, сорокарічного холостяка з Маріуполя, який знімає кімнату, працює журналістом, шукає сенс життя, гроші, турботу, любов і натхнення… Це теж Віталік. А тепер уявіть, як два абсолютно різні Віталіки живуть одне життя.

Коли: о 20.00
Де: Мала Опера, вул. Дегтярівська 5
Вартість квитка: 150-350 грн.


ВЕЧІР МУЗИЧНИЙ: латино, джаз і сестри Тельнюк

«У стилі латино». Національний духовий оркестр України

Латино – пристрасний, запальний, ритмічний стиль, що утворився на основі стилів і жанрів країн Латинської Америки. Сама латиноамериканська музика дуже неоднорідна, включає регіональні особливості карибської, аргентинської, мексиканської, бразильської та інших музик. Унікальну атмосферу відпочинку і, водночас, спраги до життя створить Національний академічний духовий оркестр України (диригент Михайло Мороз), виконавши хіти Рафаеля Ернандеса, Астора П’яццолли, Консуело Веласкес, Арі Баррозу та інших композиторів. 

Коли: о 19.00
Де: Національна філармонія України, вул. Володимирський узвіз, 2
Вартість квитка: 80-400 грн.

ТЕЛЬНЮК: концерт на замовлення

Галя та Леся Тельнюк заспівають пісні, які замовили шанувальники.  Сестри ТЕЛЬНЮК, або «ТЕЛЬНЮК: Сестри» –  лідери арт-року в Україні, професіонали, що у своїх піснях використовують лише високу поезію, виступають винятково «наживо» дотримуючись найвищих фахових вимог. Кожна програма – цє експеримент з формою і стилем – від акустично-академічної вишуканості до рокової свободи та альтернативи.

Коли: о 19.00
Де: Сцена 6, вул. Васильковская, 1
Вартість квитка: 150-350 грн.

Live Jazz Monday – LISA Bajrak

Український проект Lisa Bajrak презентує програму “Записки невідомого автора”. Це синтез джазу, айренбі, фанку та хіп-хопу, мікс українських народних пісень і ритмами фанку, авторські композиції від вокалістки бенду Лізи Байрак.

Коли: о 20.00
Де: Caribbean Club, вул. Симона Петлюри, 4
Вартість квитка: 150-350 грн.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал “Вечірнього Києва” у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ