Де у Києві шукати контейнери для небезпечних відходів

image
5 Жовтня 2020, 17:33
Поділитися:

Для збору небезпечних відходів, а саме для відпрацьованих батарейок, непошкоджених ртутних термометрів, енергозберігаючих та люмінесцентних ламп у Києві встановлено спеціальні помаранчеві контейнери.

На сьогодні на території міста експлуатуються 144 такі контейнери, вони є в кожному адміністративному районі. Адресний перелік та карта їхньої дислокації доступні за посиланням.

Щомісячний графік об’їзду контейнерів для небезпечних відходів по районах:
1 тиждень місяця – Дарницький, Деснянський, Дніпровський;
2 тиждень місяця – Печерський, Солом’янський;
3 тиждень місяця – Оболонський, Подільський, Шевченківський;
4 тиждень місяця – Голосіївський, Святошинський.
 
Цього року понад 57 тонн відпрацьованих батарейок, 26 тис. люмінесцентних та енергозберігаючих ртутьвмістних ламп і 5 400 ртутних термометрів були передані на переробку та утилізацію спеціальним ліцензованим підприємствам, а отже ці відходи не будуть отруювати довкілля, потрапивши, наприклад, на полігон, повідомляє КП «Київкомунсервіс». 

– За кілька останніх місяців, з дати останньої передачі небезпечних відходів на переробку та утилізацію, з контейнерів зібрали вже 2 389 кг батарейок, близько 1 000 ртутьвмісних термометрів, понад 10 000 енергозберігаючих та люмінесцентних ламп, – розповіли у підприємстві. – Але, на жаль, маємо і не приємну статистику – досить часто люди заповнюють такі контейнери різним побутовим сміттям, частими є й випадки вандалізму. Тож просимо, будь ласка, дбайливо ставитись до контейнерів та використовувати їх за призначенням: що, як і в який отвір складати на них написано. Наголошуємо, технічні параметри контейнерів враховують всі вимоги до завантаження та тимчасового зберігання в них небезпечних відходів.  Закликаємо мешканців активніше користуватися помаранчевими контейнерами за їх прямим призначенням, таким чином ми уникнемо потрапляння небезпечних відходів у навколишнє середовище.


 

У разі виявлення переповнених чи зламаних контейнерів для небезпечних відходів, киян просять невідкладно повідомляти КП «Київкомунсервіс» у будь-який зручний  спосіб:

– за номерами телефонів: 044-594-77-11, 067-595-98-56 (Viber);
– месенджер на офіційній сторінці підприємства у мережі Facebook;
– онлайн-чат на сайті КП «Київкомунсервіс»;
– заповнення форми для звернень на сайті КП «Київкомунсервіс»
 
Бережіть себе та природу – викидайте небезпечні відходи у спеціальні контейнери!

Нагадаємо, у столичні ЦНАПи просять приходити після телефонного дзвінка.

Марія Катаєва

Новини Києва – оперативно і лаконічно в Telegram!

Джерело: Вечірній Київ