З вулиць столиці забрали понад 4 тисячі автомобілів

image
9 Вересня 2020, 17:22
Поділитися:

Майже 4 тисячі авто евакуювали з вулиць столиці протягом трьох тижнів за порушення правил паркування.
 
Про це повідомили у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.
 
– Мета міської влади – зменшити кількість евакуацій та створити умови, щоб водії не порушували правила зупинки, стоянки та паркування. Для цього, до прикладу, облаштовуємо перехоплюючі паркінги на в’їздах до Києва. Відсутність евакуацій означала б відсутність порушень правил паркування, відповідно – дороги розвантажаться від заторів та зменшиться кількість ДТП. Столичні водії мають усвідомити, що краще запаркуватися на 200-300 м далі, оплатити парковку і бути спокійними, аніж потім шукати авто на штрафмайданчиках і оплачувати штрафи, – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов.
 
За його словами, найпоширенішими порушеннями, за які евакуюють авто, є зупинка на пішохідному переході, зупинка на виїзді з прилеглих територій, на смугах громадського транспорту, перехрестях, зупинках громадського транспорту тощо.
 
Безпечно припаркувати автомобіль можна лише на спеціально відведених для цього майданчиках, сплативши за паркування у будь-який зручний спосіб:
  • у паркоматі,
  • мобільному додатку,
  • за допомогою SMS
  • придбавши паркувальний талон.
У разі порушень правил паркування і евакуації автомобіля сплатити штраф та оформити документи для видачі автомобіля можна за допомогою додатку Kyiv Smart City.
 
Нагадаємо, Київ поділено на три зони паркування – І, ІІ та ІІІ. Центр, навколоцентральні райони та спальні масиви.
 
Наталка Марків
 

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Джерело: Вечірній Київ