Стартувала кампанія декларування доходів за 2018 рік

image
24 Січня 2019, 13:17
Поділитися:

Ірпінське управління ГУ ДФС у Київській області повідомляє, що  з 1 січня 2019 року розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих ними у 2018 році.

Під час кампанії декларування доходів громадян певні категорії фізичних осіб зобов’язані подати податкову декларацію про майновий стан та доходи за 2018 рік та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору. Крім того, податкову декларацію про майновий стан та доходи мають право подати окремі фізичні особи з метою отримання податкової знижки.

Податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) зобов’язані подати фізичні особи-платники податків, у разі, якщо протягом 2018 року вони отримували:

доходи не від податкових агентів, тобто, від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи, які не є підприємцями або не провадять незалежну професійну діяльність;доходи, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування;іноземні доходи;спадщину, чи подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;в інших випадках, передбачених законодавством.

Податкова декларація подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів:

особисто або уповноваженою на це особою;надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Граничні строки подання декларації:

для громадян та осіб, які проводять незалежну професійну діяльність, – до 01 травня року, що настає за звітним;для підприємців (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування)  – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року);для громадян з метою використання права на податкову знижку – до 31 грудня 2019 року (включно).

Довідки за телефоном: (045-97) 60-0-26, 67-5-44.

Ірпінське управління ГУ ДФС у Київській області

Читайте також: Ще встигнеш: лікарям відмінили ліміт декларацій

Джерело: Новости Ірпеня