Хто в Україні заробляє найбільше

image
29 Березня 2019, 11:40
Поділитися:

Державна служба статистики підрахувала, які галузі української економіки стали найбільш високооплачуваними у лютому – де заробітні плати у декілька разів перевищують як показник мінімальної зарплати, так і середній показник по країні. Наразі такими галузями стали: промисловість, інформаційні та телекомунікаційні технології, фінансовий сектор, сектор безпеки й оборони, а також професійна та науково-технічна діяльність.

Про це повідомляє офіційний портал Кабінету Міністрів з посиланням на дані Держстату України.

– Промисловість, інформаційні та телекомунікаційні технології, фінансовий сектор, сектор безпеки й оборони, а також професійна та науково-технічна діяльність стали найбільш високооплачуваними сферами економіки, в яких заробітні плати перевищують середній показник по країні і відтак у 3-4 рази перевищують показник мінімальної зарплати, – говориться у повідомленні.

За інформацією Держстату, середній показник заробітної плати в лютому склав 9 429 грн, що у 2,3 рази більше мінімальної зарплати у 4 173 грн.

При цьому найвища середня зарплата у різних сферах склала:

  • у промисловості – 10 430 грн,
  • у транспорті – 10,5 тис. грн,
  • у секторі оборони й безпеки – 12,4 тис. грн,
  • у професійній та науковій діяльності – 14,4 тис. грн,
  • ІТ – 16,4 тис. грн,
  • у фінансовому секторі – 18,2 тис. грн.

 

Середня зарплата в галузі освіти у лютому склала 7,5 тис. грн, що на 13,3% більше порівняно з лютим 2018 року. У системі охорони здоров’я середня зарплата зросла на 20,6% – до 6 375 грн.

Загалом зростання реальної середньої зарплати у лютому 2019 року порівняно з лютим 2018 року склало 10,7%.

Нагадаємо, Уряд схвалив постанову, яка допоможе полегшити ведення бізнесу в Україні та покращити позиції у міжнародному рейтингу Doing Business.

Читайте більше цікавих новин у рубриці “Неофіційно”

Джерело: Вечірній Київ