У Києві перекрили канал постачання жінок у сексуальне рабство

image
29 Березня 2019, 10:53
Поділитися:

Правоохоронці Києва припинили діяльність групи осіб, які обґрунтовано підозрюються у торгівлі людьми. Зловмисники вербували українських дівчат для роботи в нічних клубах або готелях, а насправді  «продавали» їх сутенерам в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Про це повідомляє прес-центр поліції Києва.

Організатором злочинного бізнесу виявилася невстановлена особа, що постійно проживає в арабській країні. Саме ця жінка разом із мешканкою Києва у форматі відеозв’язку проводила відбір кандидаток, а після погодження допомагала готувати їх документи для вильоту за кордон.

«В аеропорту вона особисто зустрічала дівчат, забирала їх документи і супроводжувала до місця призначення. За попередньою домовленістю, це мав бути нічний клуб чи готель, але насправді їх зачиняли у приватному будинку і змушували надавати сексуальні послуги», – пояснив м т.в.о. начальника відділу управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, поліції Києва Олексій Гаврилюк.

Співучасницею злочину виступила 25-річна мешканка столиці. В її функції входило підбір та вербування дівчат, за що отримувала від 500 доларів грошової винагороди за одну претендентку. Її разом із двома мешканками Києва віком 25-30 років затримали в аеропорту м. Бориспіль під час проходження паспортного контролю. 

Наразі правоохоронці встановлюють інших учасників злочинної діяльності та збирають доказову базу відносно основної фігурантки, аби притягнути її до кримінальної відповідальності. Їй загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Читайте також: У Києві Smart збив дівчину на пішохідному переході

Читайте також: Адвокат Едем Семедляєв розповів про облаву російськими силовиками кримськотатарських активістів

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV