Терор у Криму: Окупанти розгорнули на півострові репресивні структури більші, аніж у Москві – Андрій Сенченко

image
29 Березня 2019, 00:17
Поділитися:

«Окупанти розгорнули в Криму усі репресивні структури, за нормативами утричі більшими, ніж у Москві чи Санкт-Петербурзі, саме для того, аби терором втримати людей».

Про це розповів в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» голова громадського правозахисного руху «Сила права» Андрій Сенченко.

«У Криму зростає протестний настрій саме тому, що окупанти відносяться до Криму, як до окупованої території, яку вони зараз грабують, розуміючи, що це не назавжди», – додав він.

«Практично вони відносять не тільки кримських татар, а всю кримську молодь та людей, які раніше були середнім класом у Криму, до групи ризику», – сказав він.

«Вони практично знищили бізнес та будь-яку можливість розвитку. Молодь незаконно призивають у армію країни-окупанта всупереч Женевської конвенції, яка регулює ці питання. Окупанти намагаються витіснити кримчан із Криму і завозять із Далекого Сходу, Півночі колонізаторів», – розповів Андрій Сенченко.

За його словами, усі 5 років російської окупації у Криму відбувається терор. «Лише невелика частина тих, хто обслуговує окупантів і, за українським кримінальним кодексом, скоїли злочин. Інші наші співгромадяни і в Криму, і на Донбасі – заручники окупації і російської збройної агресії».

Читайте також: Микола Поворозник розповів, скільки киян підписали декларацію з лікарем

Читайте також: 80 % ІТ-шників першими попадуть «під ніж» штучного інтелекту – Марк Гінзбург

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV