Спільна мета влади та киян – якомога швидше вийти з карантину

image
18 Травня 2020, 16:22
Поділитися:

Київ знаходиться в режимі надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру. Про це розповів радник Київського міського голови, секретар Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко.

«Ми розуміємо, що медико-біологічну надзвичайну ситуацію дуже мало людей реально боїться. Ми також розуміємо, що вірус не можна побачити очима, взяти руками, але режим надзвичайної ситуації передбачає певні обмеження прав і свобод громадян», – наголосив він.
Розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації покликані, перш за все, убезпечити Київ від поширення коронавірусної хвороби.

«Ці розпорядження будуть переглядатись настільки часто, наскільки буде змінюватись або епідеміологічна ситуація, або ми будемо розуміти, що є економічні чи інші чинники для їх змін. Наша з вами спільна мета – якомога швидше вийти з карантину і повернутись до нормального, звичного повсякденного життя», – наголосив Володимир Бондаренко.

За його словами, для цього необхідно відповідально ставитись до протиепідемічних обмежень.

«Розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації перебувають у відкритому доступі. Всі обмеження, які ними встановлені, повністю відповідають вимогам законодавства. Якщо ми будемо розуміти, що якесь обмеження можна буде послабити, воно буде послаблено. Якщо ми, відповідно до епідеміологічної ситуації, будемо розуміти, що нам необхідні додаткові обмеження, вони також будуть вводитись максимально оперативно. І також максимально оперативно ми будемо цю інформацію доводити до суспільства», – сказав Володимир Бондаренко.