Канікули в школах продовжили на 1 день через вибори, навчання розпочнеться 2 квітня

image
28 Березня 2019, 21:25
Поділитися:

Учні всіх броварських навчальних закладів, які цього тижня перебувають на планових канікулах, вийдуть на навчання у вівторок, 2 квітня. Канікули продовжили на один день у зв’язку із виборами Президента України, адже на територіях навчальних закладів перебувають виборчі комісії. У звичному режимі працюватиме лише Броварське навчально-виховне об’єднання. Про це «Трибуні Броварів» розповіла Тамара Стельмах, заступниця начальниці відділу освіти і науки міської ради.

Як зазначила Тамара Стельмах, усі 10 броварських шкіл, у тому числі Гімназія ім. Бориса Олійника та Навчально-виховний комплекс, ухвалили рішення продовжити канікули на 1 день, до 2 квітня. Не вийдуть на навчання в понеділок також вихованці Палацу творчості дітей та юнацтва, що розміщений по вул. Михайла Грушевськго, 21-а.

Тамара Стельмах

Як розповіла чиновниця, таке рішення навчальні заклади ухвалили через те, що в межах їхніх приміщень перебувають виборчі комісії. У неділю, 31 березня, на них відбуватиметься голосування за обрання Президента України в І турі. Оскільки робота комісій може затягтись аж до наступного дня, щоби не перешкоджати навчальному процесу, управління освіти та науки рекомендувало продовжити канікули.

Зі слів Тамари Стельмах, серед тих закладів, які виходили на канікули, в понеділок розпочне навчання лише Броварське навчально-виховне об’єднання, що по вул. Марії Лагунової, 17-а. У приміщенні, де розташовані і школа, і садок, виборчих дільниць не відкривали, – зазначає представниця управління.

Зазначимо, що вказівку продовжити канікули на один день під час оперативної наради в понеділок, 25 березня, дав міський голова Ігор Сапожко. Він посилався на відповідне прохання від поліції, які, з його слів, аргументували таку необхідність саме виборчим процесом. Станом на середу в управлінні освіти повідомили, що їхня установа видала рекомендацію школам про продовження канікул. Водночас навчальні заклади, відповідно до нового законодавства, самостійно ухвалюють подібні рішення, – вказує Тамара Стельмах. – На це їм відвели час по сьогоднішній день.

Джерело: Трибуна Бровари