Адвокат Едем Семедляєв розповів про облаву російськими силовиками кримськотатарських активістів

image
28 Березня 2019, 18:58
Поділитися:

«27 березня в Криму відбулася акція залякування. Російські силовики провели близько 30 облав, оскільки обшуком це назвати неможна».

Про це телефоном у програмі «Київ LIVE» розповів адвокат Едем Семедляєв.

«Зранку вривалися до будинків людей – вибивали вікна та двері. Також відомо про побиття кількох людей. Після чого 20 осіб затримали і забрали в управління ФСБ. Їх звинувачують у тероризмі», – додав він.

«Російська Федерація досить уміло використовує антиекстремістське та антитерористичне законодавство, навішуючи на кримських татар певні ярлики – ярлики тероризму. І це не перша кримінальна справа з такої статті. І по цих справах не проходить, що у людей не знайдено ані зброї, ані вибухових речовин, ані жодних планів для цього. Просто за те, що люди сіли і поговорили про іслам, про політичну ситуацію, в якій опинився Крим… Лише за це їм висувають такі страшні обвинувачення», – розповів адвокат.

«Так, дійсно, більшість із затриманих – активісти «Кримської солідарності» , які ніколи не стояли осторонь, завжди були присутніми при всіх обшуках та висвітлювали події, завдяки чому увесь світ дізнавався, що відбувається. Зокрема не залишали і родини політв’язнів та постійно їм допомагали», – зазначив Едем Семедляєв.

«Якщо вже порушили кримінальні справи, близько півтора-два роки триватиме слідство, яке проводять органи ФСБ, після чого їх етапують до Ростову-на Дону, де розглядатимуть у Північно-Кавказькому окружному військовому суді ті кримінальні справи», – зауважив він.

«Така велика кількість затриманих у нашій практиці зустрічається вперше. Я думаю, що це абсолютний рекорд по всій Росії», – додав Едем Семедляєв.

Читайте також: Залякування, репресії та арешти: На усіх кримських активістів заведені справи – Микола Маломуж

Читайте також: За 4 роки у Києві висадили майже 50 тисяч дерев

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV