В Уряді повідомили, що водоканали не припинять працювати 1 квітня

image
28 Березня 2019, 13:35
Поділитися:

Уряд продовжив дію безстрокових договорів «Укрінтеренерго» з водоканалами, допоки вони не знайдуть іншого постачальника або не перейдуть у статус захищеного споживача.

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко у коментарі одному із телеканалів.

«Це рішення дасть можливість працювати водоканалам, які наразі не мають іншого постачальника. Додатково Уряд дав можливість водоканалам укладати з «Укрінтеренерго» договори щодо реструктуризації заборгованості за електроенергію», – зазначив Геннадій Зубко.

Він нагадав, що наразі на розгляді у Парламенті перебуває законопроект, який має надати можливість водоканалам не платити авансові внески

«Ми будемо наполягати на його першочерговому прийнятті. Можливості сплачувати авансову плату водоканали не мають. Принцип їх роботи зрозумілий всім – вони постачають воду лише після того, як отримають плату від населення, оптових і промислових споживачів. А на це йде мінімум місяць. Тому прийняття цього закону є вкрай необхідним, і він є коригуючим стосовно прийнятого Закону «Про ринок електричної енергії», – підкреслив Геннадій Зубко.

Читайте також: Роботи зневажають людей і вважають нас недосконалими – Марк Гінзбург

Читайте також: stn/item/23774-festyval-frantsuzka-vesna-zminyt-rukh-transportu-v-tsentri-stolytsi

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV