За неналежний догляд за дітьми передбачені суспільні роботи

image
28 Березня 2019, 10:06
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Березень 28th, 2019

27 березня2019 року під керівництвом голови Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Юрія Клименка відбулося засідання колегії Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації. У роботі колегії взяли участь голова Переяслав-Хмельницької районної ради Петро Качкалда, перший заступник голови адміністрації Андрій Коркач, заступник голови адміністрації Анна Скляренко, керівник апарату адміністрації Валерій Перчук, сільські голови сільських рад району, члени колегії та начальники структурних підрозділів адміністрації.

На засіданні колегії розглядалися наступні питання.

Про хід проведення комплексу весняно-польових робіт у господарствах Переяслав-Хмельницького району доповіла в.о. начальника відділу агропромислового розвитку управління економічного, агропромислового розвитку та житлово-комунального господарства адміністрації Катерина Тарасюк.

Начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури управління економічного, агропромислового розвитку та житлово-комунального господарства адміністрації Олексій Гич поінформував присутніх по питанню проведення у Переяслав-Хмельницькому районі двомісячника благоустрою населених пунктів.

Інформацію про підготовку до пожежонебезпечного періоду і охорони лісових масивів та сільськогосподарських угідь від пожеж у Переяслав-Хмельницькому районі надав начальник Переяслав-Хмельницького сектору головного управління надзвичайних ситуацій України в Київській області Сергій Лисенко.

Про здійснення виконавчим комітетом Помоклівської сільської ради делегованих повноважень органів виконавчої влади доповів сільський голова Помоклівської сільської ради Микола Клименко.

Заслухавши та детально обговоривши питання порядку денного колегія прийняла ряд протокольних рішень із пропозиціями та доповненнями.

Всі матеріали та рішення даної колегії буде розміщено на офіційному веб-сайті райдержадміністрації.

По завершенню розгляду питань порядку денного директор комунального некомерційного підприємства Переяслав-Хмельницької районної ради «Переяслав-Хмельницький центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталія Царенок поінформувала присутніх про те, що з 01 квітня запрацює електронний рецепт по програмі «Доступні ліки», що дозволить пацієнтам отримувати ліки за рецептом у будь-якій аптеці в Україні, яка має договір з НСЗУ,  без прив’язки до місцевості, де цей рецепт був виданий. Відтак, програма стане ще доступнішою для пацієнтів.

На Переяславщині такі договори вже отримали дві аптеки «TAS», які знаходяться по  вул. Шкільна,42(приміщення ЕКО маркету)та в приміщенні дитячої поліклініки ЦРЛ(1 поверх). Також по даній програмі  видаватиме ліки й аптека, розташована в стоматологічній поліклініці ЦРЛ.

Начальник Переяслав-Хмельницького міськрайонного відділу філії Державної установи “Центр пробації” в м. Києві та Київській області Василь Паламарчук довів до відома присутніх інформацію, що  06.02.2018 року набрав чинності Закон України від 7 грудня 2017 року № 2234-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів». Цим законом передбачено адміністративне стягнення у виді оплачуваних суспільно-корисних робіт. На даний час всі сільські ради району визначили переліки об’єктів та видів робіт, на яких зможуть виконувати стягнення у виді суспільно-корисних робіт у 2019 році особи, але невирішеним залишається питання щодо нарахування плати порушнику за виконання суспільно-корисних робіт та перерахування її на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби для подальшого погашення заборгованості зі сплати аліментів, через відсутність передбачених коштів.

Зокрема,  піднімалося питання про необхідність організації підготовки сільськими радами програм фінансування  суспільно-корисних робіт, прийняття змін до бюджетів та алгоритму дій при виконанні судових рішень з даного виду адміністративного стягнення.

Відділ організаційної роботи та внутрішньої політики апарату адміністрації

Джерело: Вісник Переяславщини