Дієтолог порадила їсти сало та пояснила скільки і як правильно вживати
«Я завжди дозволяю, а інколи ще й призначаю пацієнтам вживати сало, адже воно містить корисні речовини».
Таке зазначила в ефірі телеканалу «Київ» лікар-дієтолог, фуд-терапевт Катерина Толстікова.
«Сало майже стовідсотково складається з жиру. Це жирні кислоти: у складі сала багато лауринової жирної кислоти. Ця кислота входить у грудне молоко майже на 60-70 %. Це дуже потрібна кислота для організму людини!», – пояснила вона.
Лауринова кислота, за словами Катерини Толстікової, регулює ліпідний обмін.
«Але сало потрібно їсти без м’яса, без великого шматка хліба. Краще вживати невеликий шматок сала з гарніром або салатом – зауважила фуд-терапевт.
Лікар-дієтолог також підкреслила, що середньодобова норма вживання сала, що не зашкодить організму, – 30 гр.
Читайте також: Понад 315 тисяч українців тимчасово змінили місце голосування – ЦВК
Читайте також: У Криму російські силовики проводять масові обшуки кримськотатарських активістів
Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV