Дієтолог порадила їсти сало та пояснила скільки і як правильно вживати

image
28 Березня 2019, 03:18
Поділитися:

«Я завжди дозволяю, а інколи ще й призначаю пацієнтам вживати сало, адже воно містить корисні речовини».

Таке зазначила в ефірі телеканалу «Київ» лікар-дієтолог, фуд-терапевт Катерина Толстікова.

«Сало майже стовідсотково складається з жиру. Це жирні кислоти: у складі сала багато лауринової жирної кислоти. Ця кислота входить у грудне молоко майже на 60-70 %. Це дуже потрібна кислота для організму людини!», – пояснила вона.

Лауринова кислота, за словами Катерини Толстікової, регулює ліпідний обмін.

«Але сало потрібно їсти без м’яса, без великого шматка хліба. Краще вживати невеликий шматок сала з гарніром або салатом – зауважила фуд-терапевт.

Лікар-дієтолог також підкреслила, що середньодобова норма вживання сала, що не зашкодить організму, – 30 гр.

Читайте також: Понад 315 тисяч українців тимчасово змінили місце голосування – ЦВК

Читайте також: У Криму російські силовики проводять масові обшуки кримськотатарських активістів

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV