погашення заборгованості із заробітної плати

image
27 Березня 2019, 20:52
Поділитися:

27 березня 2019 року в Київській обласній державній адміністрації під головуванням заступника голови В’ячеслава Кучера відбулося засідання тимчасової комісії Київської облдержадміністрації з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

На засідання комісії були запрошені керівники органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та керівники підприємств-боржників із виплати заробітної плати і сплати єдиного соціального внеску.

Відкриваючи засідання комісії, заступник голови В’ячеслав Кучер поінформував членів комісії про стан організації роботи з погашення заборгованості із заробітної плати та забезпечення трудових прав працівників в області. Наголосивши, що питання дотримання трудових прав працівників було і є пріоритетними в роботі органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування відповідно до доручень Уряду.

Так, за статистичними даними на 01.03.2019 заборгованість із виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах становить 19,3 млн грн, підприємствах-банкрутах – 117,0 млн грн, економічно неактивних – 4,5 млн гривень. По відношенню до попереднього місяця борги зменшилися на 1,0 млн гривень.

За підсумками роботи комісії рекомендовано органам місцевого самоврядування вжити вичерпних заходів до погашення заборгованої заробітної плати та забезпечення надходжень по єдиному соціальному внеску відповідно до повноважень визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Підсумовуючи роботу комісії В’ячеслав Кучер підкреслив, що питання дотримання трудових прав працівників, їх соціальний захист постійно перебувають на контролі голови облдержадміністрації Олександра Терещука і заходи щодо їх вирішення постійно будуть поглиблюватися.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація