Броварчан просять підтримати петицію про будівництво стадіону для ФК «Каскад»

image
27 Березня 2019, 17:17
Поділитися:

26 березня на сайті Броварської міської ради з’явилася нова петиція: про виділення земельної ділянки площею 1 га під будівництво стадіону для ФК «Каскад».

Автор петиції – Ярослав Заморський. Як зазначено в петиції, ФК «Каскад» потребує виділення земельної ділянки під будівництво стадіону. Футбольний клуб налічує понад 500 вихованців і є в Броварах та районі одним із найбільших футбольних клубів, повідомив у петиції Заморський. «Каскад» є постіним учасником змагань та чемпіоном Київської області. До того ж, каскадівці мають велике бажання представляти свою футбольну команду на чемпіонаті України. Однак поки що не мають такої змоги. адже у Броварах відсутні умови для прийому домашніх матчів та тренувань. «Наша ціль – створити максимально ідеальні умови для розвитку футболу в м. Бровари. Будівництво стадіону для ФК «Каскад» надасть можливість, у першу чергу, створити умови безперебійних тренувань для вихованців як у літній, так і зимовий  період, а також приймати команди учасників у чемпіонатах» , – вказує Ярослав Заморський у петиції.

Фактично за добу, станом на 27 березня, петиція набрала  210  із 250 голосів.

З початку 2019 року це друга петиція. Перша, яку створено 1 лютого, стосується реконструкції парку на Торгмаші.

Нагадаємо, на лютневій бюджетній комісії  навколо добудови міського стадіону в парку «Перемога» тривали запеклі дискусії. Присутні на комісії представники футбольних клубів та спілки не ховали обурення довгими термінами будівництва стадіону, через що футбольні команди міста не можуть подати заявку на участь у чемпіонатах  вищих рівнів. Тоді начальниця відділу капітального будівництва Людмила Павлик  повідомила, що проект пройшов експертизу, численні технічні ради та консультації зі спеціалістами спорту, адже об’єкт є не лише стадіоном, а інфраструктурним комплексом. Однак членів бюджетної комісії це не переконало і вони не підтримали рішення про виділення траншу 2 млн грн на добудову стадіону, а попросили відзвітувати за вже витрачені 9 млн грн.

Підготовчі роботи до будівництва стадіону розпочалися у вересні 2017 року. У серпні 2018 року стало відомо, що фактично «готове» футбольне поле потребує ще 6 млн грн. Загальний кошторис будівництва стадіону складає 19 млн грн.

Джерело: Трибуна Бровари