«Пакунків малят» поки що в Броварах нема

image
26 Березня 2019, 13:18
Поділитися:

Станом на сьогодні є потреба в наданні 97 «пакунків малят» у Броварах. Однак міжнародна організація, яка здійснює постачання, тимчасово припинила цю роботу. Причина – проведення зміни вмісту пакунка та забезпечення відповідної тендерної закупівлі. Про це розповіла Алла Петренко, керівниця управління соціального захисту населення Броварської міської ради.

Зазначимо, що «пакунок маляти» – це соціальний проект, запроваджений на державному рівні з вересня минулого року. У межах ініціативи передбачено, що батьки новонароджених немовлят при виписуванні з пологового будинку отримуватимуть пакунок із низкою дитячих речей, іграшок і предметів гігієни. Постачання пакунків здійснює міжнародна організація ЮНОПС при ООН.

Як розповідає Алла Петренко, ЮНОПС змушений припинити постачання «пакунків малят», оскільки Міністерство охорони здоров’я України має зауваження щодо вмісту. Через це організація наразі переглядає вміст пакунка, готує до нього зміни та проведення тендерних закупівель задля запровадження змін. У зв’язку із цим і відбуваються нинішні затримки із видачею пакунків.

Алла Петренко. Фото – Микола Кожемяко

Алла Петренко вказує, що зміни до пакунка мають бути затверджені нормативним актом, але поки таких змін немає. До цього часу це питання регулювалось наказами Мінсоцполітики. На сайті міністерства справді можна знайти накази про зміни до пакунків, але не цьогорічні.

Слід зазначити, що ані в МОЗ, ані в Мінсоцполітики, ані в ЮНОПС і представництві ООН протягом дня не вдалося отримати деталей щодо нинішніх змін до «пакунка маляти» та супутніх обставин.

Алла Петренко, посилаючись на обласний департамент соцзахисту населення, зазначила: раніше відновити постачання «пакунків маляти» мали в квітні. Однак вчора, 25 березня, стало відомо, що вже цього тижня ЮНОПС планує розпочати доставлення пакунків до пологових будинків. Зі слів чиновниці, востаннє місто отримувало пакунки 7 лютого.

Джерело: Трибуна Бровари