У 9-ій школі спалах вітрянки. Ще 8 хворих – у ДНЗ «Червоні вітрила», «Перлинка» та ЗОШ №2

image
25 Березня 2019, 20:46
Поділитися:

Минулого тижня, із 14 по 21 березня, у Броварах зареєстрували 20 випадків вітряної віспи. Лише один із хворих виявився повнолітнім. Цього разу в садочку «Джерельце» захворіла лише одна дитина, однак у 9-ій школі «злягло» одразу шестеро. Тим часом в усьому Броварському районі протягом семи днів вітрянкою занедужали лише четверо, –  на це вказують у броварському районному відділі лабораторних досліджень.

Як ідеться в останньому щотижневому звіті установи, цього разу вітряна віспа відправила на лікування одразу шістьох учнів 9-ої школи. Іще по три випадки захворювань трапилось у сусідньому садочку «Червоні вітрила» та в ДНЗ «Перлинка». У 2-ій школі на Торгмаші – 2 випадки. А в садочках «Віночок», «Джерельце», «Барвінок» і в Навчально-виховному комплексі – по одному.

9 школа

Нагадаємо, за тиждень до цього у відділі лабораторних досліджень нарахували новий рекорд захворюваності в садочку «Джерельце» – одразу 12 випадків за сім днів. А в середині лютого фахівці встановили 8 хворих за тиждень. Однак за останній звітний період – лише одного недужого.

Зазначимо, що в різних джерелах інформація про число хворих цього тижня різнилася. Згідно з уточненим та виправленим звітом відділу лабораторних досліджень, загалом у місті з 14 по 21 березня занедужало 20 людей. Окрім вихованців шкіл і садочків, заразну інфекцію підхопили одна дитина, яка не відвідує навчальних закладів, а також один дорослий. Усі лікуються амбулаторно.

Лікарі вказують на дуже високі показники захворюваності вітрянкою в Броварах: у місті протягом тривалого періоду триває спалах недуги. Зі слів Ольги Строй, заступниці керівниці місцевого відділу лабораторних досліджень, протягом останнього тижня в усьому Броварському районі зафіксували лише 4 випадки вітряної віспи.

Ольга Строй

В установі нагадують, що вітрянка має високу заразність, хвороба поширюється повітряно-крапельним шляхом. Оскільки в Україні не здійснюють щеплень проти вітряної віспи, її спалах закінчиться після накопичення в суспільстві достатнього числа тих, хто перехворів, тобто після утворення колективного імунітету.

Джерело: Трибуна Бровари