Під надійним захистом: муніципальна охорона чергуватиме в київських лікарнях

image
23 Березня 2019, 10:35
Поділитися:

Київські лікарні  будуть під професійним захистом. Одними з перших муніципальну охорону отримали три міських медичних заклади, а саме: Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги, Київські міські клінічні лікарні №3 та №12.

Насамперед «бодіґарди» із КП «Муніципальна охорона» працюватимуть на об’єктах, де існує підвищений рівень виникнення нештатних ситуацій.  Насамперед у лікарнях, куди потрапляють пацієнти у стані наркотичного сп’яніння. Один із таких шокуючих випадків трапився днями у столиці.

20 березня 2019 року в одну з лікарень було доставлено громадянина з явними ознаками наркотичного та алкогольного сп’яніння. Йому надали медичну допомогу у неврологічному відділенні і шпиталізували з метою стабілізації його стану. Близько 5:15 пацієнт прийшов у психопатичне збудження, розгромив обладнання в палаті, дістав принесені з собою гострі предмети (ножиці та саморобний ніж) і почав погрожувати медичному персоналу. Працівники Муніципальної охорони професійно нейтралізували чоловіка  та передали його правоохоронцям. На щастя, ніхто з персоналу та пацієнтів не постраждав, – розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

У планах міської влади забезпечити охорону таких об’єктів:

  • об’єкти транспортної та інженерно-транспортної інфраструктури (за умови відсутності відповідних воєнізованих служб охорони);
  • спеціалізовані заклади та установи соціального захисту;
  • дошкільної, загальної середньої, позашкільної і професійно-технічної освіти;
  • об’єкти зеленого господарства – парки, сквери тощо.

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ