Експерт розповів про переваги медичного канабісу над іншими видами знеболювального

image
22 Березня 2019, 23:21
Поділитися:

Існує дві групи знеболювальних препаратів: опіоїдні та нестероїдні протизапальні засоби. За статистикою, у Сполучених штатах Америки із ускладненнями, які наступили після застосування нестероїдних протизапальних засобів (ібупрофен, диклофенак), звернулися 100 тисяч осіб, із них 15 тисяч – померли.

Про це розповів в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» представник ГО Українська асоціація медичного канабісу Віталій Усенко.

За його словами, застосування опіоїдних препаратів дозволяє зменшити їх дозування, а відтак і шкоду для організму.

«Але справа у тому, що опіоїдні засоби у великій дозі мають такі побічні властивості, як зупинка серця та дихання. Тоді як препарати канабісу, які застосовуються для знеболювання, таких властивостей не мають. Ба більше, була розрахована смертельна доза застосування канабісу – для цього потрібно викурити 680 кг канабісу за 15 хвилин», – зазначив Віталій Усенко.

«Медичний канабіс використовується: при тяжких формах епілепсії; при лікуванні ускладнень внаслідок хіміотерапії онкозахворювань – як протинудотний засіб; при невропатичному болі; при розсіяному склерозі. Це основні напрямки його застосування, які вже доведені», – розповів він.

Читайте також: В Україні не те, що вживати з медичною метою, а навіть досліджувати канабіс – незаконно – експертка

Читайте також: У «Київавтодорі» розповіли, як борються зі стихійним паркуванням у столиці

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV