У березні на Київщині запрацювали 4 нові амбулаторії сімейної медицини

image
22 Березня 2019, 22:00
Поділитися:

Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук відвідав відкриття двох сучасних амбулаторій загальної практики сімейної медицини у Києво-Святошинському та Васильківському районах Київської області. Урочистості відбулись за участі представників депутатського корпусу, місцевої влади та громадськості.

В березні на Київщині запрацювало вже 4 нові амбулаторії з 17-ти, включених до програми Президента України «Медична реформа в сільській місцевості». Будівництво ще 11-ти амбулаторій заплановано завершити до кінця першого півріччя 2019 року.

На зведення амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с. Білогородка Києво-Святошинського району пішло майже 2 роки. Вартість будівельно-монтажних робіт склала 58 млн грн. Фінансувався проект з районного та сільського бюджетів. Для функціонування Білогородської АЗПСМ вже закуплено необхідне новітнє медичне обладнання та інвентар на 9 млн грн. Медичний персонал забезпечений всім необхідним, поряд з амбулаторією збудоване службове житло для двох лікарських сімей. Послугами АЗПСМ зможуть користуватись понад 11 тисяч пацієнтів.

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини в с. Іванковичі Васильківського району була збудована за рахунок коштів державного бюджету та співфінансування місцевих бюджетів. Іванковичківська АЗПСМ оснащена сучасним медичним обладнанням. В амбулаторії є можливість проводити пацієнтам: ультразвукові та лабораторні дослідження, вакцинацію дітей та дорослих, електрокардіографію, отолоскопію, швидкі тести. Також в закладі є стоматологічний кабінет.

Завдяки впровадженню телемедицини пацієнти мають можливість дистанційно отримувати консультації, що забезпечує доступність високоспеціалізованої медичної допомоги.

«Продовження медичної реформи – один з пріоритетів діяльності Президента України у 2019 році. І, хочу сказати, що успішність і результат медичної реформи залежить не від Президента, Прем’єра чи міністрів – а від кожного з нас. Цей результат залежить від керівників на місцях, від їхньої ефективної управлінської діяльності, від злагодженої роботи колективів і кожного медичного працівника. Нарешті якісні медичні послуги почали отримувати мешканці найвіддаленіших сіл та містечок. Переконаний, ми рухаємося в правильному напрямку. Адже здоров’я наших громадян – на першому місці! Здорова нація – це сильна Україна!», – підкреслив Олександр Терещук.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація