Обсерваторія педагогічних ідей «Безмежний світ гри з LEGO під час освітнього процесу»

image
22 Березня 2019, 18:41
Поділитися:

Конструктори LEGO на сьогоднішній день є незамінним матеріалом для занять у закладах дошкільної освіти та початковій школі. Це не лише яскрава іграшка, а цілий методичний комплекс, що відкриває педагогам широкі можливості для його використання в освітньому процесі.
З 01березня по 21березня в закладах загальної середньої освіти міста,з метою доцільності та ефективності використання LEGO-технології на уроках в 1-х класах, проходила Обсерваторія педагогічних ідей «Безмежний світ гри з LEGO під час освітнього процесу». 

Вчителі початкових класів нашого міста із задоволенням ділилися власним досвідом з впровадження даної технології в закладах загальної середньої освіти. Під час Обсерваторії педагогічних ідей педагоги   продемонстрували ефективність використання LEGO-цеглинок у вивченні різних розділів програми: математика (ознайомлення з цифрами та числами); навчання грамоти (вивчення звуків та букв); літературне читання (творчий переказ творів та казок); англійська мова (назва кольорів, позначення розмірів) тощо.

Практика показує, що LEGO-технології дозволяють учням у формі пізнавальної гри дізнатися багато важливих ідей та розвивають необхідні в подальшому житті навички суспільно активної, творчої особистості, яка самостійно генерує нові ідеї, приймає нестандартні рішення. Добре організована робота з конструктором LEGO має також і великий виховний потенціал: допомагає виробляти певні якості особистості – посидючість, терпіння, взаємоповагу, охайність.

Дякуємо нашим педагогам за творчий підхід до організації освітнього процесу в початковій ланці освіти міста Фастова.

 

 

 

 

 

  

Джерело: fastiv-rada.gov.ua