Буде торговий дім «Макді» із Форою

image
22 Березня 2019, 16:54
Поділитися:

Розпочато підготовчі роботи до будівництва торгового центру в Борисполі, без технічного паспорту забудови. Про об’єкт розповів «Вістям» його співінвестор.
Рішення про надання містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок неподалік ринку «Зоряний» виконкомом Бориспільської міської ради прийняв у вересні 2018 року. Так, на вул. Київський шлях, 12-б, 14 та 14-ж має вирости триповерховий торговий дім «МАКДІ».

Буде торговий дім «Макді» із Форою
Інвестором даної забудови є товариство «МАКДІ ЛЮКС». Ділянки за вказаними адресами обнесені металевим парканом, за яким ведуться земляні роботи, інформаційного щита про об’єкт немає. Бориспільський підриємець Микола Стариченко, який є співінвестором «МАКДІ ЛЮКС», переконує, що приховувати нічого.

«Проводимо розчистку території та земельні роботи, будівництво не розпочиналося, проект на експертизі», — стверджує Стариченко.

За його словами, площа ділянки під торговий дім — майже 45 соток. За оренду землі підприємець 10 років платить податок до міського бюджету у розмірі 14,5 тис. грн за місяць.

«Договір оренди закінчується, заявку на його продовження ми подали до міськради, думаю, депутати підтримають», — розповідає бізнесмен.

За проектом
Площа забудови торгівельного центру — 1 079,36 кв.м. За проектом він буде триповерховим із підвальним приміщенням. Перший поверх займе супермаркет Фора, по сусідству — салон краси «Тропікана», який знесли перед будівництвом. За словами Миколи Стариченка, салон краси «Вероніка» планує відкрити магазин елітної парфумерії. На третьому поверсі — 300 кв. м — буде відведено місце під магазин музичних інструментів, решта здаватиметься оренду.
Опалюватиметься будівля двома способами — електрообдувом та від газового котла (буде власна котельня). електропостачання приміщення буде незалежним, для цього на території встановлять дві електричні підстанції. Водопостачання та каналізація будуть централізованими.
Паркомісць вистачить
Для паркування авто біля «МАКДІ» передбачено додаткову стоянку на 9 машин вздовж вул. Київський Шлях. За нею облаштують заїзд на основну парковку, яка вміщуватиме майже 50 авто.

«Широкий шестиметровий заїзд слугуватиме виїздом від торгового дому. Парковку перед рестораном «Хайленд Паб» його власник погодився перенести за будівлю, ми цьому посприяємо», — говорить співінвестор.

Приблизну дату відкриття торгового дому забудовники не називають, проте стверджують, що таке будівництво ведеться не більше 5 місяців. Приблизно до кінця вересня 2019 року Бориспіль матиме ще один заклад торгівлі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама