Унікальні ліфти та обігрівачі: що зробили зі станцією метро Святошин

image
22 Березня 2019, 14:43
Поділитися:

Цієї суботи, 23 березня, відремонтований вестибюль на оновленій станції метро «Святошин» нарешті запрацює для пасажирів. Заразом й інший вхід, що веде до виходу на ринок та платформи приміських електропоїздів, буде зачинено. Тому ремонт на «Святошині» триває.

Сьогодні станція вже має сучасний вигляд. Тут встановили LED-освітлення, оновили систему вентиляції, кондиціювання та опалення. На входах до підземки навіть розташували обігрівачі, зробили гідроізоляцію. За висновками експертів, тепер на станції можна створювати свій мікроклімат залежно від погоди на вулиці.


Найголовнішою новинкою стало встановлення 2 підйомників для людей з обмеженими можливостями та 3 унікальних ліфтів. Їх особливість у тому, що вони витримають значно більшу вагу, ніж звичайні ліфти – понад 200 кг, а також рухаються зі швидкістю 15 км/год.

На станції облаштували тактильні смуги для людей із вадами зору. В усіх приміщеннях встановили сучасну систему відеоспостереження, нову систему оповіщення та протипожежну сигналізацію.


Напередодні відкриття відремонтованого вестибюлю міський очільник Віталій Кличко навідався сюди з перевіркою. За його словами, «Святошин» стане прикладом для подальших ремонтів на інших станціях метрополітену.

Станція була побудована ще у 1971 році та за 48 років її жодного разу не ремонтували. Але вже через півроку кияни отримають повністю оновлену станцію підземки після ремонту другого входу.

Нам набагато легше й дешевше було б побудувати нову станцію, ніж відремонтувати існуючу. Також під час ремонту в нас виникли проблеми. Ми обіцяли запустити цю станцію ще восени минулого року, але в процесі ремонту довелося виправляти недоліки, які були допущені будівельниками під час спорудження станції у 1971 році, а також встановлювати ліфти, які не були передбачені, – розповідає Віталій Кличко.

Також під час візиту Кличко встиг поспілкуватися з чоловіком, що пересувається містом на візочку. Пасажир спустився у підземку новим ліфтом та оцінив оновлення на відмінно.

До слова, ремонт східного вестибюлю коштував майже 160 мільйонів гривень.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ