Приміські електрички з Броварів до Київа та з Києва до Броварів будуть ходити через кожні 10-15 хвилин

image
22 Березня 2019, 13:34
Поділитися:

Укрзалізниця розробляє проект повного оновлення системи приміських поїздів Києва. Поїзди планують запускати кожні 10-15 хвилин у години пік.

Голова “Укрзалізниці” Євген Кравцов сказав, що неможливо забезпечити такий інтервал, як у метро, пише 24 канал з посиланням на Центр транспортних стратегій.

Проект включатиме повне оновлення пересувного складу приміських поїздів та міської електрички Києва, а також удосконалення залізничного сполучення. Відповідне доручення “Укрзалізниці” видав Кабінет міністрів України за підсумком успішного запуску залізниці, що сполучає Київський вокзал з аеропортом “Бориспіль”.

Нова система приміського залізничного транспорту буде діяти на напрямках до Ірпеня, Фастова, Броварів та інших міст-супутників Києва, з якими є залізничне сполучення.

Хочемо зробити київський S-Bahn (аналог системи приміських поїздів у Німеччині та Австрії). Найдорожча частина – це інфраструктура. Це рейки, які вже є,
– заявив Кравцов.

Вартість проекту складає декілька мільярдів гривень, а фінансувати його мають з бюджету Києва та міст-сателітів столиці.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed