«ЄС» Броварів засудила створення «консультативної ради» з бойовиками ОРДЛО

image
19 Березня 2020, 11:55
Поділитися:

Фракція «Європейської Солідарності» Броварської міської ради ініціювала звернення депутатського корпусу до Президента України Володимира Зеленського та Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова щодо подій навколо Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Нагадаємо, на останній зустрічі ТКГ було прийнято рішення про створення Консультативної ради, куди на рівні з представниками України ввійдуть представники ОРДЛО. При цьому Російська Федерація виноситься за рамки воєнного конфлікту і набуває статусу спостерігача на рівні з ОБСЄ, Францією та Німеччиною.

 

У своєму зверненні, озвученому на 72-й позачерговій сесії міської ради, «Європейська Солідарність» висунула вимоги:

анулювати протокол ТКГ про створення Консультативної ради за участю представників ОРДЛО;
анулювати повноваження осіб в ТКГ, що допустили порушення законодавства України, а саме Леоніда Кучми;
обговорити і затвердити питання та повноваження ТКГ у Мінську на засіданні Верховної Ради України.

В офіційній заяві депутатського корпусу Броварської міської ради йдеться про те, що Тристороння контактна група в Мінську прийняла рішення про створення Консультативної ради з порушенням Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей», згідно якого визнається, що Російська Федерація здійснює тимчасову окупацію територій Донецької та Луганської областей.

 

Броварські депутати звернули увагу на те, що оскільки українське законодавство унеможливлює в будь-якій формі, будь-яких органів влади, так званих ДНР, ЛНР, ОРДЛО і т. д., то, відповідно, і будь-які перемовини з їхніми представниками вважаються такими, що суперечать українському законодавству.

 

Відповідне зверення підписали усі присутні на сесії депутати фракції «Європейська Солідарність»: Володимир Опалько, Галина Негода, Євген Гредунов, Валерій Іваненко та Сергій Батюк.

На жаль, не всі депутати Броварської міської ради відгукнулися на заклик фракції «Європейська Солідарність» дотримуватися українського законодавства і проявити патріотичну позицію. З 24 присутніх звернення підписали лише 14.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed