На позачерговій сесії Броварської міськради обговорювали проблеми щодо розповсюдження вірусу COVID-19 та варіанти їх вирішеня

image
18 Березня 2020, 11:56
Поділитися:

17-го березня 2020 року міський голова Броварів Ігор Сапожко скликав місцевих депутатів на позачергову сесію.
Вже на вході в будівлю Броварської міської ради всіх зустрічали працівники охорони, які перевіряли всіх на наявність захисних медичних масок, дезінфікували та перевіряли температуру тіла.
В самій же малій сесійній залі і депутатам і представникам ЗМІ також потрібно було продезінфікуватись спеціальною рідиною. 

  
До порядку денного були винесені лише питання фінансування медичної галузі та питання, які мають бути в обов’язковому порядку розглянуті радою в місячний термін.
У зв’язку з необхідністю попередження поширення нової коронавірусної інфекції COVID-19 на території м. Бровари першочергово розглянули питання виділення додаткового фінансування на потреби закладів охорони здоров’я міста в загальній сумі 3,5 млн. грн.

 
Міський голова Ігор Сапожко в сесійній залі представив нову очільницю відділу охорони здоров’я Хорошаєву Ніну Євгенівну., яка коротко проінформувала про першочергові заходи, які новостворений відділ найближчим часом рекомендуватиме вжити в закладах охорони здоров’я міста.
Із цікавого, що розповіла Хорошаєва Н.Є., є інформація про наявність в Броварській клінічній лікарні десяти апаратів штучної вентиляції легень. В перспективі планується закупити ще три апарати, але як скоро це відбудеться, невідомо, адже попит на ці апарати дуже великий не тільки в межах України, але й у всьому світі.

 
Щодо тестів на COVID-19… Літак з ними вже вилетів з Китаю і в Україні 1 млн. цих тестів планується отримати вже цієї п’ятниці. Але якщо брати до уваги, що першочергово пріоритет в розподілі тестів буде припадати на Чернівецьку, Житомирську області, а також прикордонні області, то Броварам може дістатись зовсім мала їх кількість.
Для створення необхідного запасу тест-систем для визначення наявності короновірусу в організмі людини, засобів індивідуального захисту, дезінфекційних та антисептичних препаратів передбачено понад 2 млн. грн. Ще 1,3 млн. грн. виділено на медичне обладнання для лікування хворого з підозрою на захворювання коронавірусом (апарат штучної вентиляції легень, монітори – 2 шт., концентрат кисню).

 
Міський голова Ігор Сапожко зазначав, що якщо броварчани відчули підозрілі симптоми, то вони повинні відразу зв’язатись зі своїм сімейним лікарем по телефону, а не бігти відразу до медичного закладу. Лікарня приймає лише тяжко хворих, інші самоізольовано будуть лікуватись по місцю проживання. Дуже цікаво те, що броварчани в соцмережах вже скаржаться, що або зовсім не можуть додзвонитись до свого лікаря, або якщо і додзвонюються, то в амбулаторії кажуть, що в них жива черга, щоб приходили та займали. Виникає запитання… Чи то мер міста погано доніс інформацію до працівників сімейної медицини, чи то сімейна медицина ігнорує розпорядження міського голови…

Більше фото із сесії ТУТ

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed