Що може зупинити коронавірус? Так, лише відповідальність кожного з нас

image
18 Березня 2020, 10:34
Поділитися:

19 березня 2020 року, в тестовому режимі розпочинає працювати при КНП «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» КАБІНЕТ ВІРУСОЛОГІЧНОГО КОНТРОЛЮ.

Що це таке і для чого це потрібно?

Якщо Ви прибули з країн, які охоплені епідемією на коронавірус, мали контакт з особами, які перебували в цих країнах, контактували з людьми у яких підтвердили коронавірусну інфекцію або у Вас присутні симптоми скожі на цю інфекцію чи проста є підозра на коронавірус — не наражайте інших на небезпеку, зупиніть поширення вірусу — зверніться до Бориспільського кабінету вірусологічного контролю (КВК), оминаючи амбулаторії з великою кількістю людей.

Кабінет повністю ізольований від основного приміщення міської амбулаторії №1 (вул. Лютнева, 12), має окремий вхід, власну систему вентиляції, просторий хол та кабінет лікаря, ізолятор, санітарну кімнату.

Чому слід звернуться відразу до цього кабінету при підозрі на COVID-19, минаючи Вашу амбулаторію із обраним сімейним лікарем?

Це ізольована група кабінетів з окремою вхідною групою, відвідування яких унеможливлює зараження інших відвідувачів амбулаторій.
До цього кабінету звертаються лише пацієнти з підозрою на COVID-19, що зводить до мінімуму їх присутність в загальному потоці відвідувачів амбулаторій.
Кабінет має ізолятор для очікування пацієнтом з підозрою на COVID-19 бригади екстреної медичної допомоги, який оснащений кисневим концентратором.
Черговий лікар Вам наддасть всю необхідну інформацію з приводу подальших Ваших дій, в тому числі поради по самоізоляції, якщо все ж таки у Вас виявлять підозру на COVID-19.
При необхідності Вам буде надана невідкладна допомога.
Лікар кабінету вірусологічного контролю збере у Вас епідеміологічний анамнез, визначить, чи відноситеся Ви до групи ризику, огляне Вас, виміряє температуру як контактним так і безконтактним методом, вислухає дихання в легенях, визначить рівень насиченості киснем крові за допомогою пульсометрії, при необхідності, зробить інші додаткові методи обстеження і визначиться з подальшою тактикою Вашого лікування (звичайний режим, самоізоляція, госпіталізація із специфічною діагностикою).
Якщо є показання та є в наявності експрес-тести на виявлення коронавіруса, Вам зроблять необхідне тестування.

Це все робиться безкоштовно. Наявність декларації із сімейним лікарем не обов‘язкова бо вірусу під час епідемії всерівно є вона у Вас чи немає.

Режим роботи кабінету вірусологічного контролю (пілот) – пн.-пт. І зміна з 9:00 до 12:00, ІІ зміна з 14:00 до 18:00. Прийом будуть вести чергові лікарі КНП «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Звертатися до кабінету бажано за попереднім записом за телефоном +380 63 024-6588 або 6-26-61 щоб не утворювати велике скупчення відвідувачів, але при важких та невідкладних станах лікар Вас прийме без запису та поза чергою. Адреса кабінету вірусологічного контролю: м. Бориспіль, вул. Лютнева, 12, міська амбулаторія №1, вхід з правого боку від центрального входу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама